shutterstock_173479475

Snežno beli ali z odtenkom kave?

Vsi si želimo snežno bele zobe. Predvsem sicer zdrave, a tudi lepe. Drži, da imamo nekateri naravno bolj bele od drugih, vendar vsekakor lahko vplivamo na zabarvanost nasmeha.

V ta namen se izogibajte naslednjim živilom:

Citrusi in preostala kisla živila – Kislina teh živil lahko načne zobno sklenino, ki je potem še bolj dovzetna za to, da nase veže obarvane obloge.

Kava – Naš najljubši jutranji napitek vsebuje tanine (kisle polifenole), ki vodijo do obarvanja. Prav tako spremeni pH‑ravnotežje v ustih, zaradi česar lahko živila, ki jih pojeste po požirku veliko hitreje poškodujejo zobe.

Sladki sokovi – Ti vsebujejo veliko sladkorjev, ki so odlična hrana za bakterije v ustih. Še hujše so mehurčkaste pijače, saj je vse, kar vsebuje CO2, tudi kislo in zato škoduje zobni sklenini.

Zeleni in črni čaj – Zeleni čaj obarva zobe sivo, črni čaj pa jih porumeni. Če enostavno ne morete brez, predlagam, da pri izbiri pazite na kakovost. Ob nižji kakovost čaja bo obarvanje močnejše, ob boljši kakovosti pa bo manj izrazito.

Da pa ne bomo samo črnogledo naštevali, česa ne smemo, vas lahko potolažim, da določena hrana poskrbi za belino zob. Na primer jagode, ki kljub močni barvi vsebujejo določene encime, ki razgrajujejo zobne obloge. Prav tako so odlični mlečni izdelki, ki vsebujejo mlečno kislino in kalcij, ki utrjuje sklenino. Vsa hrana, ki jo moramo dobro prežvečiti, nam pomaga, da proizvedemo več sline, ki naravno čisti naše zobe in skrbi za naraven sijaj. Zato jejte veliko jabolk, cvetače in oreščkov.

Dodatno si lahko doma pomagate z naslednjimi zobnimi pastami:
http://www.dentoteka.com/splat-extreme-white-zobna-pasta
http://www.dentoteka.com/splat-blackwood-zobna-pasta
http://www.dentoteka.com/iney-dream-belilna-zobna-pasta
http://www.dentoteka.com/splat-gold-specially-for-v-i-p-zobna-pasta

Monika Benedičič, vodja Dentoteke

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha