Si upate skuhati svetlejši nasmeh? | Ustna Medicina
shutterstock_523988503

Si upate skuhati svetlejši nasmeh?

Ščepec soli, 30 g sode bikarbone, prašičja mast, mačji kremplji … Hokus pokus – in pred vami je čudežni napitek za svetlejši nasmeh. Malo pretiravam, vendar številne podobne recepte lahko zasledite na spletu v obliki blogov ali videov.

Domači pripravki so lahko povsem v redu, vendar jih ne priporočamo. Večina vsebuje sestavine z abrazivnimi sredstvi, kot so recimo soda bikarbona ali aktivno oglje. To so sestavine, ki niso same po sebi škodljive, vendar zaradi svoje oblike belijo zobe tako, da z njih “podrgnejo” obarvane obloge. Torej vplivajo na našo zobno sklenino.
Prav zaradi tega vam bolj priporočamo naravne izdelke, kot so zobne paste Blackwood ali Gold od Splata, ki sicer vsebujejo aktivno oglje ali sodo bikarbono, vendar le njihov ekstrakt. Na ta način na kemijski ravni nase vežejo obarvane obloge in tako posvetlijo naš nasmeh.

Če boste že posegli po izdelkih s trgovinskih polic, zares pazite, da so naravni in blagi ter ne vsebujejo agresivnih sredstvev. Bolje je, da dlje časa potrebujete za pravi rezultat kot določeni instant učinki, ki nikakor ne morejo biti zdravi.
Za najučinkovitejše rezultate pa vam bo še vedno najbolje svetoval zobozdravnik ali higienik, ki bo upošteval celotno stanje v ustih in našel pravo rešitev za vas.

Kot že omenjeno, pa nikakor ne morete zgrešiti z izdelki iz Dentoteke, ki bodo posvetlili vaš nasmeh tudi do 2,5 % odtenka.

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.