Prvi v Sloveniji! | Ustna Medicina
invisalign2

Prvi v Sloveniji!

Spet smo postavili mejnik v slovenskem ortodontskem prostoru. Kot že davnega leta 2011 sem prvi v Sloveniji začeli uporabljati nevidni incognito nesnemni ortodontski aparat, ki se ga namesti na notranjo stran zob. Takrat je bila to velika revolucija pri zdravljenju zobnih in čeljustnih nepravilnostih. Ne le pri nas, tudi v bližnji okolici se je ta način zdravljenja počasi prebijal do specialistov. Seveda je sedaj to že standard v številnih ordinacijah, ki se ukvarjajo z zdravljenjem položajnih nepravilnosti zob in čeljusti.

Tokrat smo ponovno stopili v ospredje v našem prostoru, in sicer s 3D-digitalizacijo ortodontskega načrtovanja. Kot smo omenili že v prejšnjih številkah našega Novičnika, smo začeli uporabljati svetovno znane termoplastične prozorne aparate Invisalign. Tehnologija pri teh aparatih se je v zadnjih desetih letih tako razvijala, da počasi postajajo prihodnost ortodontskega zdravljenja. Njihova največja prednost je digitalno zajemanje diagnostičnega študijskega modela, kar pomeni, da s posebno kamero pridobimo številne posnetke, ki jih nato računalnik sestavi v 3D-model. Slednjega s posebnimi visokotehnološkimi programi obdelamo do te mere, da sestavimo idealen končni rezultat in na podlagi simulacij izdelamo termoplastične prozorne aparate, s katerimi pripeljemo zobe v novi, pravilnejši položaj. Revolucijo predstavlja to, da ne potrebujemo nadležnega odtiskovanja s posebnimi in problematičnimi masami, pri katerih je bilo izredno težko zagotoviti natančno repliko vseh zob. S 3D-kamero lahko v primeru netočnosti sken enostavno popravimo ali v trenutku naredimo novega. Obdelava tega je tako že na začetku bistveno enostavnejša, izdelava aparata pa hitrejša.

Veseli nas, da tako še naprej ostajamo vodilni na področju ortodontije v Sloveniji in bližnji okolici. Brez vas, dragi gosti Ustne Medicine, to ne bi bilo mogoče. Hvala vam za zaupanje in se že veselimo vašega obiska!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.