Prvi v Sloveniji! | Ustna Medicina
invisalign2

Prvi v Sloveniji!

Spet smo postavili mejnik v slovenskem ortodontskem prostoru. Kot že davnega leta 2011 sem prvi v Sloveniji začeli uporabljati nevidni incognito nesnemni ortodontski aparat, ki se ga namesti na notranjo stran zob. Takrat je bila to velika revolucija pri zdravljenju zobnih in čeljustnih nepravilnostih. Ne le pri nas, tudi v bližnji okolici se je ta način zdravljenja počasi prebijal do specialistov. Seveda je sedaj to že standard v številnih ordinacijah, ki se ukvarjajo z zdravljenjem položajnih nepravilnosti zob in čeljusti.

Tokrat smo ponovno stopili v ospredje v našem prostoru, in sicer s 3D-digitalizacijo ortodontskega načrtovanja. Kot smo omenili že v prejšnjih številkah našega Novičnika, smo začeli uporabljati svetovno znane termoplastične prozorne aparate Invisalign. Tehnologija pri teh aparatih se je v zadnjih desetih letih tako razvijala, da počasi postajajo prihodnost ortodontskega zdravljenja. Njihova največja prednost je digitalno zajemanje diagnostičnega študijskega modela, kar pomeni, da s posebno kamero pridobimo številne posnetke, ki jih nato računalnik sestavi v 3D-model. Slednjega s posebnimi visokotehnološkimi programi obdelamo do te mere, da sestavimo idealen končni rezultat in na podlagi simulacij izdelamo termoplastične prozorne aparate, s katerimi pripeljemo zobe v novi, pravilnejši položaj. Revolucijo predstavlja to, da ne potrebujemo nadležnega odtiskovanja s posebnimi in problematičnimi masami, pri katerih je bilo izredno težko zagotoviti natančno repliko vseh zob. S 3D-kamero lahko v primeru netočnosti sken enostavno popravimo ali v trenutku naredimo novega. Obdelava tega je tako že na začetku bistveno enostavnejša, izdelava aparata pa hitrejša.

Veseli nas, da tako še naprej ostajamo vodilni na področju ortodontije v Sloveniji in bližnji okolici. Brez vas, dragi gosti Ustne Medicine, to ne bi bilo mogoče. Hvala vam za zaupanje in se že veselimo vašega obiska!

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha