prva-zobna-scetka

Prva zobna ščetka

Kar nekaj spominov imam na to, kako me je mami “mučila” vsak večer v kopalnici, ko je zelo temeljito ščetkala moje zobe. Skoraj vse do osnovne šole. Pa tudi po tem je še nekaj časa zelo strogo nadzorovala, kako sama opravljam to nalogo … Danes sem ji za to nadvse hvaležna.

S ščetkanjem pri otroku začnemo takoj, ko izraste prvi zobek. Takrat je najbolje pričeti s solo ali čopasto ščetko. To je TePe Tuft zobna ščetka, ki jo lahko uporabljamo tudi pri ustni higieni z zobnim aparatom. Omogoča nam, da očistimo zobek vse okrog in okrog. Takrat še ni potrebno uporabljati zobne paste.
Če s čopasto ščetko ne bo šlo, lahko poskusite za začetek tudi z naprstnikom. Tega imamo na voljo v kompletu z 99 % naravno zobno pasto. Silikonski nastavek za prst s ščetinami omogoča, da pomasiramo dlesni ob ščetkanju prvih zob. Zobna pasta pa je obogatena s kalcijem in hidroksiapatitom, ki krepita zobno sklenino.

Vsekakor pa vam predlagam, da otroka čim prej navadite na zobno ščetko. Kot prva je odlična TePe Mini x-soft ščetka, ki ima na koncu zoženo obliko glave ščetke. Zobno ščetko lahko prilagodimo situaciji v ustih tako, da vrat ščetke segrejemo pod vročo vodo, upognemo v želen položaj ter ohladimo v mrzli vodi.

 

Ko je v ustih že nekaj mlečnih zobkov, je smiselno začeti z nitkanjem in to navado pri otroku vzpostaviti že v samem začetku. Za boljšo zaščito

čez dan pa priporočamo ustno peno za otroke, ki mehča zobne obloge in tako olajša čiščenje oziroma ščetkanje.

 

 

       Mini floser

    Čopasta zobna ščetka

   TePe Select Mini

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha