POT PACIENTA – od strahu in nezavednega do zadovoljstva in vedenja – IV. del (CELOSTNI PREGLED) | Ustna Medicina

POT PACIENTA – od strahu in nezavednega do zadovoljstva in vedenja – IV. del (CELOSTNI PREGLED)

Celostni pregled ustnega (ne)zdravja je nekaj, kar se ne more zgoditi samo po sebi. Terapevt in njegovo podporno osebje morajo biti usmerjeni k odkrivanju znakov, ki rušijo pacientovo ustno zadovoljstvo, na drugi strani pa mora pacient postati primerno informiran, da razume smiselnost celostnega pregleda. Sploh če ga je v ordinacijo pripeljala odlomljena plomba ali preventivni pregled in je prepričan, da je z njegovim ustnim zdravjem drugače vse v redu.

Brez ustrezne komunikacije in graditve primernega odnosa s pacientom lahko ta kmalu pomisli, da je celostni pregled bolj namenjen terapevtu kot njemu. Seveda do tega trenutka ne sme priti. Zato vam na koncu prvega pregleda/posveta vedno pojasnimo, zakaj je potrebno iskati objektivne podatke in izvesti diagnostiko, ki presega 5 minutni pogled v usta in hiter komentar rentgenske slike. Z drugimi besedami, iskanje diagnostičnih podatkov na vseh 4 področjih ustnega zdravja je pravo detektivnsko delo in kar potrebujete vi, dragi pacienti, je zobozdravstveni Hercule Poirot in ne inšpektor Japp. Šele, ko se natančno oceni zdravje obzobnih tkiv, zob, ugriza in estetske značilnosti nasmeha lahko zmagoslavno rečeš: “Aha, vem kdo je morilec. Skličite vse osumljene v procesu čez 5 minut v sobi za konjak.”

Kaj vse zajema celostni pregled?

Najprej naredimo rentgenske posnetke. Sem sodijo ali lokalni posnetki, ortopan ali 3 dimenzionalna slika vaših ust. S posebnim računalniškim programom vam izmerimo stopnjo obolenja dlesni. Samo ta pregled traja več kot 30 minut. Zaradi koristi, ki jih pregled dlesni z računalniško sondo prinaša, prihajajo nanj pacienti iz praktično celotne Slovenije. Še danes nam ni jasno, kako to, da smo edini, ki takšen pregled nudimo in izvajamo, ko pa gre za diagnostični fundament, če se izrazimo malo drugače. Rentgenski posnetek je za natančno postavitev zdravstvene diagnoze obzobnih tkiv pač premalo.

Nato pride na vrsto drugi sklop odkrivanja zdravstvenih dejstev v ustih. To so zobje. Natančno je potrebno oceniti biomehansko stanje vsakega zoba v ustih. Njegovo trdnost, integriteto, primernost starih plomb, prevlek in mostičkov. Odkriti je potrebno, kateri zobje so koreninsko zdravljeni in ali so ta zdravljenja primerna. Na tej stopnji se tudi odkrivajo popularni granulomi.

Celoten pregled se je v preteklosti, na žalost pa marsikje še danes, vrtel izključno okoli zob.
Tretji del pregleda je funkcionalna analiza ugriza. Ta del je v sodobnem zobozdravstvu, poleg odkrivanja parodontalne bolezni, najpomembnejši gradnik pacientove ustne sreče. Obenem nam predstavlja največji izziv, ker je doseči stabilen in funkcionalen ugriz izredno težko, poleg tega pa je zbiranje podatkov o ugrizu zamudno delo, ki poteka večino časa izven ust.
Na koncu diagnostične poti nas čaka še estetska ocena nasmeha. Za to naredimo približno 25 natančnih fotografskih posnetkov.

Ko oddide pacient domov se za nas pravo delo šele začne. Vse zbrane podatke je potrebno urediti, jih kritično oceniti da bi na koncu lahko podali oceno tveganja v 15 kategorijah ustnega zdravja. Te kategorije so razporejene vse od dlesni do nasmeha (estetike).
Ko zberemo vse objektivne podatke o pacientu in subjektivne (vprašalnik o zdravju) lahko naredimo načrt oskrbe, ki ga predstavimo pacientu ob naslednjem obisku.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.