Poskrbite za lep in zdrav nasmeh! | Ustna Medicina
beljenje

Poskrbite za lep in zdrav nasmeh!

Predstavljajte si: hodite mimo parka, mali dečko vas pogleda in se vam nasmehne. Ko vstopite v trgovino, vas prodajalka pričaka z nasmehom. Na poti domov srečate sosedo, ki vam z nasmehom do ušes pripoveduje, kakšen je bil njen dan.

Sedaj pa si predstavljate vse omenjeno, ne da bi se vam katerakoli od teh oseb nasmehnila. Popolnoma druga zgodba. Nasmeh je tako zelo dragocen, čeprav se včasih sploh ne zavedamo, da je tako. To, da ga nekomu podarimo, nas nič ne stane, a še kako obogati prejemnika.

Seveda laže to počnemo, če smo samozavestni glede beline svojih zob. Vsi smo že kdaj zakrili nasmeh z dlanmi ali pa tiščali ustnice skupaj, čeprav smo se želeli na široko nasmehniti. V takšnih primerih obstaja čisto preprosta rešitev – beljenje zob! Slednje je za nekatere še vedno tabu tema, nekateri to povezujejo celo z nečimrnostjo. Res je, da bel zob še ne pomeni tudi zdravega zoba. Vendar vsi raje vidimo bleščeče bel kot rumen nasmeh.

Zobe lahko belimo na več načinov. Najbolj učinkovito je beljenje v ordinaciji. Tam zobozdravnik določi terapijo in postopek, ki je povsem varen za pacienta in njegovo zobno sklenino oziroma zdravje. V različnih reklamah in na izložbenih policah boste našli ogromno preparatov za beljenje zob. Vse od lističev, šablon, praškov do past. Težava pri tovrstnih preparatih je, da večina vsebuje peroksid, ki lahko poškoduje zobno sklenino. Takšno beljenje vam odsvetujem.

Vsem, ki bi želeli na naraven način odpraviti zabarvanost zob in jih posvetliti za odtenek ali dva, priporočam naravne zobne paste, ki na podlagi sestavin vežejo nase obarvane obloge ter tako pobelijo zobe. Ena takšnih je črna zobna pasta blackwood SPLAT, ki vsebuje izvleček aktivnega oglja, brinovih jagod in kompleks aktivnih sestavin, ki zagotavljajo zaščito pred bakterijami in nastankom zobnih oblog. Visoko učinkovit antiseptik biosol preprečuje rast bakterij in ohranja zdrave dlesni. Oglje karelijske breze naravno pobeli zobe. Pasta nima abrazivnih delcev, kar pomeni, da ne more poškodovati sklenine. Uporabljate jo lahko vsak dan, neomejen čas. Poleg vseh koristnih lastnosti je tudi odličnega okusa.

Nadenite si tak nasmešek, kakršnega si želite. Tokrat bodite vi tisti deček iz parka, prodajalka ali soseda – polepšajte dan sebi in drugim.

Monika Benedičič, vodja Dentoteke

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.