Optimizacija časa je pomembna vrlina | Ustna Medicina
1

Optimizacija časa je pomembna vrlina

Življenje je ubralo zelo hiter tempo, ne glede na starost smo bolj ali manj vsi zelo obremenjeni. Dandanes že otroke, ki bi se morali igrati in živeti otroško sproščen začetek življenja na tem planetu, vpisujemo v vrtce, ki imajo vsaj en tuji jezik, če ne celo dva. Pa takoj na plavanje, plezanje, ples itd. Sprašujem se, kaj drugega s tem v resnici dosežemo kot prezgodnje podočnjake. Menim, da smo izgubili občutek za vrednost časa in samo še begamo levo in desno. Očitna je to cena ‘razvoja’ družbe, živeče v dobi informacijskih tehnologij. Namen tokratnega uvodnika je osvetliti dejstvo, da je čas, ki ga namenimo sebi, dragocen in z zelo visoko kotira v naših življenjih. Ker imamo kliniko tudi v Novem mestu, lahko primerjamo odnos do časa na Dolenjskem in v Ljubljani. Ugotavljamo, da je Dolenjska bistveno bolj dosledna pri prihodih na rezervirane termine kot Ljubljana z okolico. Lahko bi si to razlagali s hitrejšim tempom življenja v prestolnici ali enostavno s tem, da ljudje na Dolenjskem bolj cenijo čas drug drugega. Očitno je v Ljubljani več bolnih otrok, poleg tega so delodajalci bolj kruti in čez noč nalagajo zaposlenim nemogoče količine dela. Treba je povedati, da smo zobozdravniki socialno inteligentni ljudje/bitja, ki hitro zaznamo, ali je to le izgovor, ker je v Ljubljano prišla megla in se nam zjutraj ne ljubi vstati, ali je res tehten razlog za tem. Navsezadnje vsak pozna svojo resnico in ni namen razglabljati o tem. Kar vam želim sporočiti, je, da nam prestavljanje ali odpovedi terminov v zadnjem hipu povzroča veliko dela in zmede pri organizaciji dela. Ne le da smo se mi na ta termin temeljito pripravili, vaša odpoved oškoduje še človeka, ki bi ravno tako potreboval našo pozornost in mora na to čakati mesec ali dva, saj je čakalna doba pri nas zelo dolga, četudi za samoplačniško dejavnost. Ko se te situacije pojavijo, jih poskušamo reševati s klicem tistih, ki so v vrsti, vendar saj veste, kako je z organizacijo časa v zadnjem trenutku v času, v katerem živimo.

Dosledna organizacija svojega časa je ključna tudi za bistveno manj stresa, zato nam vsem želim, da se bi tudi v Ljubljani približali temu, kar se že dogaja na Dolenjskem.

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.