Optimizacija časa je pomembna vrlina | Ustna Medicina
1

Optimizacija časa je pomembna vrlina

Življenje je ubralo zelo hiter tempo, ne glede na starost smo bolj ali manj vsi zelo obremenjeni. Dandanes že otroke, ki bi se morali igrati in živeti otroško sproščen začetek življenja na tem planetu, vpisujemo v vrtce, ki imajo vsaj en tuji jezik, če ne celo dva. Pa takoj na plavanje, plezanje, ples itd. Sprašujem se, kaj drugega s tem v resnici dosežemo kot prezgodnje podočnjake. Menim, da smo izgubili občutek za vrednost časa in samo še begamo levo in desno. Očitna je to cena ‘razvoja’ družbe, živeče v dobi informacijskih tehnologij. Namen tokratnega uvodnika je osvetliti dejstvo, da je čas, ki ga namenimo sebi, dragocen in z zelo visoko kotira v naših življenjih. Ker imamo kliniko tudi v Novem mestu, lahko primerjamo odnos do časa na Dolenjskem in v Ljubljani. Ugotavljamo, da je Dolenjska bistveno bolj dosledna pri prihodih na rezervirane termine kot Ljubljana z okolico. Lahko bi si to razlagali s hitrejšim tempom življenja v prestolnici ali enostavno s tem, da ljudje na Dolenjskem bolj cenijo čas drug drugega. Očitno je v Ljubljani več bolnih otrok, poleg tega so delodajalci bolj kruti in čez noč nalagajo zaposlenim nemogoče količine dela. Treba je povedati, da smo zobozdravniki socialno inteligentni ljudje/bitja, ki hitro zaznamo, ali je to le izgovor, ker je v Ljubljano prišla megla in se nam zjutraj ne ljubi vstati, ali je res tehten razlog za tem. Navsezadnje vsak pozna svojo resnico in ni namen razglabljati o tem. Kar vam želim sporočiti, je, da nam prestavljanje ali odpovedi terminov v zadnjem hipu povzroča veliko dela in zmede pri organizaciji dela. Ne le da smo se mi na ta termin temeljito pripravili, vaša odpoved oškoduje še človeka, ki bi ravno tako potreboval našo pozornost in mora na to čakati mesec ali dva, saj je čakalna doba pri nas zelo dolga, četudi za samoplačniško dejavnost. Ko se te situacije pojavijo, jih poskušamo reševati s klicem tistih, ki so v vrsti, vendar saj veste, kako je z organizacijo časa v zadnjem trenutku v času, v katerem živimo.

Dosledna organizacija svojega časa je ključna tudi za bistveno manj stresa, zato nam vsem želim, da se bi tudi v Ljubljani približali temu, kar se že dogaja na Dolenjskem.

 

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha