Nov začetek, nov družinski član | Ustna Medicina
shutterstock_753367378

Nov začetek, nov družinski član

Vsako leto z možem narediva kratek pregled preteklega leta in si za prihodnje zastaviva nove cilje, ki so v skladu z osebnimi vrednotami in vlogami, ki jih imamo v življenju. Letu 2018 bom prvič dodala tudi novo vlogo – postala bom mama.

Tako, kot lahko načrtujemo novo leto, velja tudi za nosečnost. Veliko je govora o folni kislini, železu, zdravi prehrani in telovadbi. Vse to igra ključno vlogo v nosečnosti, vendar v Dentoteki opažamo, da se (pre)malo bodočih mamic posveti tudi ustnemu zdravju pred in med nosečnostjo.

Če opažate kakršnekoli znake vnetja dlesni, in načrtujete prihod dojenčka, vam svetujem pregled obzobnih tkiv z računalniško sondo. Zelo pogost pojav med nosečnostjo je namreč vnetje dlesni, v kombinaciji s parodontalno boleznijo pa to nikakor ni dobro – ne za mamico, ne za dojenčka. Dokazano je, da obstaja kar 7,5krat večja možnost prezgodnjega poroda zaradi parodontalne bolezni.

Pomagate si lahko z odlično ščetko za dlesni, kjer so ključne podaljšane ščetine. V tem obdobju ne smemo imeti izgovorov, da ne nitkamo. Če vam res ne gre, oziroma je nitkanje oteženo zaradi zobnega aparata ali protetičnih nadomestkov, pa je to smiselno obdobje za nakup zobne prhe in sonične ščetke.

Prav tako moramo biti pozorne na kalcij, kar 99% ga je v naših kosteh in zobeh. Bodočim mamicam ga v času nosečnosti in dojenja velikokrat primanjkuje, kar privede do bolj krhkih zob. V takšnem primeru je odlična zobna pasta Organic, ki je obogatena s kalcijem in je 99% naravna.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.