shutterstock_753367378

Nov začetek, nov družinski član

Vsako leto z možem narediva kratek pregled preteklega leta in si za prihodnje zastaviva nove cilje, ki so v skladu z osebnimi vrednotami in vlogami, ki jih imamo v življenju. Letu 2018 bom prvič dodala tudi novo vlogo – postala bom mama.

Tako, kot lahko načrtujemo novo leto, velja tudi za nosečnost. Veliko je govora o folni kislini, železu, zdravi prehrani in telovadbi. Vse to igra ključno vlogo v nosečnosti, vendar v Dentoteki opažamo, da se (pre)malo bodočih mamic posveti tudi ustnemu zdravju pred in med nosečnostjo.

Če opažate kakršnekoli znake vnetja dlesni, in načrtujete prihod dojenčka, vam svetujem pregled obzobnih tkiv z računalniško sondo. Zelo pogost pojav med nosečnostjo je namreč vnetje dlesni, v kombinaciji s parodontalno boleznijo pa to nikakor ni dobro – ne za mamico, ne za dojenčka. Dokazano je, da obstaja kar 7,5krat večja možnost prezgodnjega poroda zaradi parodontalne bolezni.

Pomagate si lahko z odlično ščetko za dlesni, kjer so ključne podaljšane ščetine. V tem obdobju ne smemo imeti izgovorov, da ne nitkamo. Če vam res ne gre, oziroma je nitkanje oteženo zaradi zobnega aparata ali protetičnih nadomestkov, pa je to smiselno obdobje za nakup zobne prhe in sonične ščetke.

Prav tako moramo biti pozorne na kalcij, kar 99% ga je v naših kosteh in zobeh. Bodočim mamicam ga v času nosečnosti in dojenja velikokrat primanjkuje, kar privede do bolj krhkih zob. V takšnem primeru je odlična zobna pasta Organic, ki je obogatena s kalcijem in je 99% naravna.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha