Ne pozabite na jezik | Ustna Medicina
shutterstock_280784474

Ne pozabite na jezik

Kdaj ste na zadnje mladostno kazali jezik? Pogosto pri negi in čiščenju ustne votline pozabimo na ta igrivi organ.
Jezik je izjemno pomemben organ, prav na podlagi stanja jezika se pogosto diagnosticira splošno človekovo zdravje. Zdrav oziroma normalen človeški jezik naj bi bil rahlo rožnate barve brez posebej opaznih oblog.

Zobozdravniki in ustni higieniki priporočajo, da v jutranjo nego vključimo čiščenje jezika. To ima poleg odstranjevanja slabega zadaha še veliko drugih pozitivnih učinkov.

 

Zakaj je dobro čistiti jezik

 

 • Boljši ustni zadah
  Odstranitev bakterij, gliv, ostankov hrane in mrtvih celic z jezika močno izboljša ustni zadah.
 • Boljša zmožnost okušanja
  Po tem, ko odstranimo obloge na jeziku, so naše brbončice bolj izpostavljene različnim okusom. To vodi k boljšemu okušanju in uživanju v hrani.
 • Čiščenje prepreči, da bi se strupi ponovno absorbirali v telo
  Med spanjem se telo razstruplja. Če si ne čistimo jezika, se strupi ponovno absorbirajo v telo, česar si ne želimo. Čiščenje jezika odstrani strupe z jezika in iz telesa, izboljša zdravje in imunski sistem.
 • Izboljšano dentalno zdravje
  Redno čiščenje jezika izboljšuje zdravje zob in dlesni. Bakterije na jeziku so odgovorne za parodontalne težave, zobno gnilobo, okužbo dlesni in celo izgubo zob.
 • Čiščenje je hkrati masiranje notranjih organov
  Ali ste vedeli, da je vaš jezik odsev delovanja vaših notranjih organov? Vsak delček jezika je povezan z določenim organom, čiščenje jezika je zato obenem tudi masiranje notranjih organov.

 

Bi začeli s čiščenjem jezika pa ne veste kako?

 

Na tržišču lahko dobimo veliko različnih pripomočkov za čiščenje jezika – od plastičnih do kovinskih strgal. Raziskave kažejo, da so se kovinska strgala izkazala kot najboljši pripomoček za čiščenje jezika, ščetke pa kot najmanj učinkovite na tem področju.

Strgalo za jezik je kovinski pripomoček, ki je upognjen v obliki črke U.
Sam postopek čiščenja je preprost, predvsem pa hiter, saj nam vzame le nekaj dodatnih sekund.

 1. Jezik iztegnite iz ust
 2. Strgalo postavite čimbolj proti korenu jezika
 3. S strgalom počasi drsite naprej proti konici jezika.
 4. Postopek nekajkrat ponovite.
 5. Po nekaj potegih se na strgalu naberejo obloge, ki so bile na jeziku. Strgalo nato temeljito sperite pod tekočo vodo ter ga osušite. Opazili boste, da jezik s tem pridobi lepo rožnato barvo.
Splat ustna voda ACTIVE
Splat ustna pena LAVENDER
Splat zobna pasta MAXIMUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strgalo za jezik – bakreno
Komplet WP861

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.