shutterstock_280784474

Ne pozabite na jezik

Kdaj ste na zadnje mladostno kazali jezik? Pogosto pri negi in čiščenju ustne votline pozabimo na ta igrivi organ.
Jezik je izjemno pomemben organ, prav na podlagi stanja jezika se pogosto diagnosticira splošno človekovo zdravje. Zdrav oziroma normalen človeški jezik naj bi bil rahlo rožnate barve brez posebej opaznih oblog.

Zobozdravniki in ustni higieniki priporočajo, da v jutranjo nego vključimo čiščenje jezika. To ima poleg odstranjevanja slabega zadaha še veliko drugih pozitivnih učinkov.

 

Zakaj je dobro čistiti jezik

 

 • Boljši ustni zadah
  Odstranitev bakterij, gliv, ostankov hrane in mrtvih celic z jezika močno izboljša ustni zadah.
 • Boljša zmožnost okušanja
  Po tem, ko odstranimo obloge na jeziku, so naše brbončice bolj izpostavljene različnim okusom. To vodi k boljšemu okušanju in uživanju v hrani.
 • Čiščenje prepreči, da bi se strupi ponovno absorbirali v telo
  Med spanjem se telo razstruplja. Če si ne čistimo jezika, se strupi ponovno absorbirajo v telo, česar si ne želimo. Čiščenje jezika odstrani strupe z jezika in iz telesa, izboljša zdravje in imunski sistem.
 • Izboljšano dentalno zdravje
  Redno čiščenje jezika izboljšuje zdravje zob in dlesni. Bakterije na jeziku so odgovorne za parodontalne težave, zobno gnilobo, okužbo dlesni in celo izgubo zob.
 • Čiščenje je hkrati masiranje notranjih organov
  Ali ste vedeli, da je vaš jezik odsev delovanja vaših notranjih organov? Vsak delček jezika je povezan z določenim organom, čiščenje jezika je zato obenem tudi masiranje notranjih organov.

 

Bi začeli s čiščenjem jezika pa ne veste kako?

 

Na tržišču lahko dobimo veliko različnih pripomočkov za čiščenje jezika – od plastičnih do kovinskih strgal. Raziskave kažejo, da so se kovinska strgala izkazala kot najboljši pripomoček za čiščenje jezika, ščetke pa kot najmanj učinkovite na tem področju.

Strgalo za jezik je kovinski pripomoček, ki je upognjen v obliki črke U.
Sam postopek čiščenja je preprost, predvsem pa hiter, saj nam vzame le nekaj dodatnih sekund.

 1. Jezik iztegnite iz ust
 2. Strgalo postavite čimbolj proti korenu jezika
 3. S strgalom počasi drsite naprej proti konici jezika.
 4. Postopek nekajkrat ponovite.
 5. Po nekaj potegih se na strgalu naberejo obloge, ki so bile na jeziku. Strgalo nato temeljito sperite pod tekočo vodo ter ga osušite. Opazili boste, da jezik s tem pridobi lepo rožnato barvo.
Splat ustna voda ACTIVE
Splat ustna pena LAVENDER
Splat zobna pasta MAXIMUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strgalo za jezik – bakreno
Komplet WP861

 

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha