Stari strahovi danes niso več aktualni | Ustna Medicina
zobozdravnik

Stari strahovi danes niso več aktualni

Klinika Ustna Medicina slovi po inovativnih pristopih, in to ne le pri uporabi in razvoju najnovejših materialov ter terapevtskih postopkov, temveč tudi ko gre za uvajanje mehkih komunikacijskih veščin. Za slednje je ključno izobraževanje ljudi z željo, da bi bili čim bolj pripravljeni na zobozdravniški poseg.

Stara šola zobozdravnikom ni dopuščala, da bi svoje znanje o ustnem zdravju ljudem predstavili na razumljiv način. Poleg tega je čustveno in komunikacijsko oviro v odnosu zobozdravnik-pacient predstavljala tudi ‘huda bolečina’, ki je bila posledica bolezni ali posega v ustih. Izum lokalnega anestetika in njegova množična uporaba je bil ključen dejavnik pri zbliževanju dveh oseb v terapevtskem odnosu. Tako je bilo prvič mogoče zobozdravnika obiskati povsem mirno, brez nekajdnevne predhodne paralize in obujanja slabih spominov.

Verjemite, da se celo zobozdravniki bojimo zobozdravstvenih posegov, kar nakazuje kolektivni strah, ki se je dodobra ugnezdil v našo podzavest. To čustvo nam kot pacientom preprečuje trezen razmislek pri odločanju za prave in načrtovane posege v ustih. Zelo pogosto želimo na hitro opraviti s to nadlogo in se vrniti v ustaljen vsakdanjik. Poleg tega je zobozdravstvo v zadnjih letih zelo napredovalo in uporabniki storitev smo izgubljeni med najrazličnejšo ponudbo in možnostmi, ki jih imamo za vzpostavljanje svojega ustnega zdravja. Iskreno povedano, smo tudi zobozdravniki zmedeni, saj denimo samo na področju zobnih vsadkov teoretično izbiramo med 2200 različnimi modeli. Samo predstavljajte si, kako težko se je odločiti za posamezno nadomestitev zoba in potem odgovoriti na pacientovo vprašanje, zakaj smo izbrali ravno ta implantat. Sodobno zobozdravstvo se je razvilo do te mere, da boste ob obisku desetih različnih zobozdravnikov verjetno dobili vsaj pet različnih načrtov. In mogoče so vsi čisto dobri, mogoče pa tudi ne.

Poudariti želim, da nikar ne odlašajte s terapijo, saj stari strahovi danes niso več aktualni. Vabim vas, da se o tem prepričate na lastne oči oz. občutke.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.