Kako se starajo zobje? | Ustna Medicina
staranje-zob

Kako se starajo zobje?

Tudi če se moji zobje starajo, je lahko moj videz vseeno mladosten?

Ena izmed največjih zmot človeštva je zagotovo ta, da je povsem normalno, da z leti pridejo tudi parodontalna bolezen, neprivlačen izgled zob, brezzobost in proteza. Včasih že mogoče, danes pa temu ni več tako. Preventiva, pravilna higiena, redni obiski pri zobozdravniku ter znanje, ki ga imamo na voljo, nam v večji meri omogočajo, da svoje zdrave oziroma pozdravljene zobe obdržimo tudi do konca življenja.

Pretirana obraba zaradi stiskanja in nočnega škripanja, poškodbe zob, zobna gniloba, parodontalna bolezen in izguba zob iz različnih razlogov neizogibno privedejo do oteženega žvečenja ali slabše funkcije ugriza ter do okrnjene estetike. Omenjeni težavi pa sta zelo pomemben dejavnik pri vašem dobrem počutju in telesnem zdravju.

Kako poskrbimo za zdrave, lepe zobe in mladosten videz skozi celo življenje?

Močno obrabljene zobe in zobe z velikimi zalivkami protetično obnovimo s keramičnimi zalivkami – inlay-ji in onlay-ji, polnimi keramičnimi prevlekami ali estetskimi luskami in tako povrnemo njihov zdrav videz.

Manjkajoče zobe lahko nadomestimo na več načinov – izbor je odvisen od strokovnih indikacij in vaših želja. Za vstavitev zobnih vsadkov morajo biti zagotovljeni ustrezni pogoji kot so odlična ustna higiena, primeren tip dlesni, dovolj kostne opore in odsotnost nekaterih sistemskih bolezni. Zobni vsadki so odlična rešitev za nadomeščanje posameznih zob v primeru zdravih, nedotaknjenih sosednji zob. Prav tako lahko ob večjem številu manjkajočih zob in v primeru brezzobosti vstavimo več zobnih vsadkov. Te nadgradimo z biološko kompatibilnimi keramičnimi prevlekami oziroma keramičnim mostom ali pa nanje sidramo snemljiv estetski protetični pripomoček.

Fiksne protetične rešitve na vaših zobeh in zobnih vsadkih pa niso ustrezne v vsakem primeru, morda zaradi zdravstvenih razlogov, osebnih prepričanj ali pa finančnih zadržkov. Tako lahko za protetično obnovo vašega nasmeha oziroma nadomestitve izgubljenih zob izberete estetski snemljiv protetični nadomestek kot je na primer totalni oziroma delni snemni pripomoček (proteza) ali pa snemni most, ki sidri na vaših zobeh in/ali vsadkih ter dlesni.

Sodobno zobozdravstvo se predvsem zaradi biokompatibilnosti, to je biološke neoporečnosti in želje po visoko estetskem rezultatu nagiba k brezkovinskim rešitvam na vseh področjih. Z izdelavo kompozitnih in keramičnih zalivk, keramičnih prevlek in mostičkov, cirkonijevih zobnih vsadkov in brezkovinskih snemljivih delnih ali totalnih pripomočkov je naš pristop k ustnemu zdravju holističen in pozitivno vpliva na vaše telesno zdravje in dobro počutje.

Z zdravim in lepim nasmehom lahko na ta način vsak izmed nas ohrani mladosten videz, ne glede na svoja leta.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.