Dva za ceno enega | Ustna Medicina

Dva za ceno enega

Nekaj več kot pol leta v Ustni Medicini uvajamo nov koncept dela, ki temelji na sodelovanju dveh zobozdravnikov v enih ustih. To ne pomeni, da imate štiri roke istočasno v ustni votlini, pač pa, da dva terapevta sprejemata odločitve o poteku vašega zdravljenja ter tako avtomatično vsi, tako vi kot mi, prejmemo drugo mnenje. Hkrati lahko kakšen bolj zapleten načrtovani postopek izvede tisti z več izkušnjami na tem področju.

Pravzaprav razmislek dveh strokovnjakov združuje tudi dvoje izkušenj, ki so navsezadnje ključne za spravljanje teoretičnega znanja v resničnost, tj. v tem primeru v vaša usta, drži pa za vsa področja, s tem se zagotovo strinjamo. Načrte zdravljenja usmerjamo v daljno prihodnost, ne samo za 10 do 15 let, ampak za vse vaše življenje. Izkušnje, podprte s teorijo, omogočajo terapije, ki se skozi leta le dopolnjujejo, kar pomeni, da ne izgubljate svojih zob oz. je dolgoročna prognoza za vsak zob posebej podana že na začetku. Ker so usta zelo dinamično okolje, so za tak uspeh obvezni redni kontrolni pregledi pri zobozdravniku in ustnem higieniku, to je treba poudariti.

Tovrstna usmeritev je nastala ob ugotovitvi, da smo pri težjih primerih, pri katerih je posvet s kolegi nekaj povsem običajnega, opazili, kako konstruktivno se rešujejo zadeve, pri katerih bi bil en sam zagotovo izgubljen. Takega pristopa je deležen sleherni obiskovalec naše klinike in po testnem obdobju sistem zelo dobro deluje in se tudi uradno uveljavlja. Še vedno seveda velja, da se kompleksnejše rehabilitacije rešijo s konzilijem vsaj polovice od nas.

Res je, da smo dandanes vsi zelo previdni pri plačevanju storitev in da nas slabe izkušnje iz preteklosti nas lahko ovirajo pri pravih odločitvah. V zobozdravstvu trenutno resnično vlada kaos in prepričan sem, da ste popolnoma zmedeni in ne veste, komu bi verjeli. Upam, da sem v tem kratkem besedilu konkretno utemeljil položaj naše klinike in pokazal, da se pri nas lahko zgodi le prava pot. Slednja je sicer pogojena s stanjem, v katerem ste prišli, vendar se do danes še ni zgodilo, da ne bi našli primerne in za vas sprejemljive rešitve.

Želim vam veliko pravih odločitev, v primeru svojih ust pa pomislite, kako želite žvečiti v starosti, tudi če ste danes stari le dvajset let!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.