Dirigent | Ustna Medicina
SONY DSC

Dirigent

Ko to pišem, se nahajam na svetovnem prvenstvu v jadranju v Šibeniku. Na slovesnosti ob odprtju je šibeniški orkester odigral glasbo, ki mi je še posebej pri srcu. Pravzaprav je nepomembno, iz katerega desetletja je, v potovanje po čustvenem doživljanju narave človeka me je popeljal dirigent. Prvič v življenju sem se lahko poistovetil s tem, kaj pomeni vloga sinhronizacije ekipe, ki šteje reci piši dvajset ljudi v omenjenem orkestru, v Ustni Medicini pa že blizu trideset. Orkestra sicer ne poznam, vendar si drznem trditi, da so vsi člani odlični glasbeniki in znajo sleherno pesem odigrati samostojno popolno, vsaj za laična ušesa. Problem nastane, ko morajo taisti glasbeniki usklajeno odigrati celoten večer. Je možno, da to storijo brez dirigenta? Ni. Vodenje je bila osrednja tema razmišljanja ob poslušanju zares dobrega repertoarja. Ustna Medicina se trenutno srečuje s prehodom v novo obliko organizacije, ki jo bolj ali manj določa številnost ekipe. Z Matejem se neredko spomniva časov, ko nas je bilo pet; kako je izgledala situacija, ko nas je bilo od deset do dvanajst in potem od dvajset do petindvajset. Število osebja določa dinamiko v vseh porah delovanja podjetja, v zdravstvu imenovanega klinika, center itd. Kako obdržati kakovost predvsem odnosov, čeprav je bila vedno glavna skrb, kako bomo obdržali kakovost storitev. Izkazalo se je, da imamo v Sloveniji res odlično šolo, in sleherni zobozdravnik, ki ga izberemo, je več kot kompetenten v izvedbi kakovostne in sodobne terapije z nekaj filozofskimi usmeritvami z naše strani. Na koncu se je pokazal nepričakovan problem, kako ohranjati še vedno tople in človeške odnose do gostov. Slednje ostaja najpomembnejše vodilo vseh v Ustni Medicini. Del našega vodila pri delu je, da se terapija prične, ko pokličete na naš telefon, in ne šele, ko imamo pred sabo na stolu vaša na stežaj odprta usta. Kako ta pristop spraviti v vsakdanje življenje tudi z veliko ekipo? Z veliko količino potrpljenja in neprestanim nadgrajevanjem veščin vodenja ter prenašanja znanja na nove sodelavce. Zelo veliko časa namenimo prav slednjemu in menim, da nam to tudi dobro uspeva.

Vaša Ustna Medicina,

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha