CELOVIT ČLOVEK – Imeti sebe rad | Ustna Medicina
življenje

CELOVIT ČLOVEK – Imeti sebe rad

Pred letom dni me je pot pripeljala na Ustno Medicino, k dr. Sebastijanu Perku. Kmalu je rešil mojo 14-letno težavo s sinusi, ko je odkril, da bolečina v tem predelu izvira iz zob. Ob njegovem odkritju sem dobila zaupanje vanj in ostale zaposlene, ter se podredila priporočenemu zdravljenju zob.

Beseda je dala besedo, da sem dr. Perku povedala za svoje življenjsko poslanstvo; pomoč ljudem pri osvobajanju. Ozavestila sem ga skozi svoje težke poškodbe in bolezni, zadnja je bila rak. Tako sem v reševanju sebe napisala in izdala tri knjige, doštudirala triletno šolo za bioterapevte – terapevte karmične diagnostike, postala theta healing terapevtka ter učiteljica shakti danca ali joge plesa. Leta 2009 smo ustanovili Mavrično Sonce, društvo za osebnostni razvoj in začeli izvajati svetovanja ter učiti posameznike in skupine na poti do Celovitega človeka. Najin pogovor je obrodil sadove v obliki mojega sodelovanja na team buildingu kolektiva Ustne Medicine.

Rdeča nit predavanja so bile smernice do celovitosti, ki zajemajo več plasti človeka. Osnova je fizično zdravje, ki se gradi s prehrano, gibanjem in pravilnim dihanjem. Ko telo na določenem delu pokaže znak, ki odstopa od dobrega počutja, nas s tem želi opozoriti, da nekaj ni v redu z delovanjem organizma. Indijska medicina s 6000-letno tradicijo pozna šest stopenj bolezni, pri kateri je rahlo napenjanje v trebuhu že prva stopnja. Na žalost pa ljudje zahodnega sveta dopustimo, da bolezen pride do pete ali celo šeste stopnje in nas večinoma reši le uradna medicina s posegi v telo. Ob skrbi za fizično telo je nujno poskrbeti tudi za to, da je um osvobojen tisočerih misli, strahov, zamer in občutkov krivde. Spregovorili smo o tem, da so vsa obsojanja uničujoča in je že vsaka groba izjava ter misel energijski napad. Ob zavedanju, da je vsaka misel energija, je smiselno misli uporabljati bolj zavestno. Um mora postati služabnik in ne vladar posameznika. Močan je rek: »Misli s srcem!«, ki nas opozori na to, kaj je za nas v danem trenutku najboljše. Največjo moč pa ima odpuščanje, ki nas pripelje do svobode in notranjega miru. Spoznanje, da je življenje duhovno učenje in nas uči sprejemanja vseh ljudi takšnih, kakršni so, je bogastvo, do katerega je vredno priti.

To so utrinki predavanja, ki je udeležence popeljalo tudi skozi praktične izzive. Bila sem vesela sodelovanja in timskega duha, ki vlada med zaposlenimi, saj so mi na ta način pomagali, da so povedane besede dobile moč.

Srečno vsem, Majda Kovačec (pacientka Ustne Medicine)

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.