Beljenje zob

Beljenje zob za lep in zdrav nasmeh

Pravijo, da lep nasmeh odpira številna vrata, zato ne preseneča, da postaja beljenje zob vse bolj priljubljeno. Le kdo si ne želi lepega, zdravega in bleščečega nasmeha, ki nam daje samozavest in posledično vpliva na našo osebnost ter s tem tudi kvaliteto življenja?

Na barvo zob vpliva veliko dejavnikov. Genetika, proces staranja, degenerativne spremembe v razvoju zob, jemanje določenih zdravil v času razvoja zob (antibiotiki) in številne razvade (kajenje, kava, rdeče vino, čaj) so nekateri med njimi.

Veliko pacientov poskuša z raznimi belilnimi pastami in izdelki za domačo uporabo, ki so na voljo v drogerijah in na spletu, vendar z njimi ne dosežejo zadovoljivih rezultatov. Njihovo uporabo odsvetujemo, saj lahko nekakovostni izdelki poškodujejo sklenino in pustijo trajne, nepopravljive posledice.

Na kliniki Ustna Medicina vam svetujemo beljenje zob po sistemu ‘Opalescence’, ki mu zaupajo milijoni uporabnikov po svetu. To je sistem za beljenje zob, ki omogoča učinkovitost, varnost in dolgoročne rezultate. Glavna sestavina je karbamid peroksid, ki v postopku beljenja sprošča kisik. Ta prodira v sklenino in tako razbeli zabarvanost, pri tem pa ne poškoduje strukture zoba.

BELJENJE ZOB LAHKO POTEKA NA VEČ NAČINOV:

  • Beljenje zob doma

Na podlagi odtisa vam izdelamo posebno individualno nosilno opornico, v katero zvečer po navodilu zobozdravnika nanesete belilni gel in jo nosite čez noč. Vidni rezultati se pokažejo že po prvi noči. Običajno pa jo je treba nositi sedem do deset noči, da dosežemo želeni rezultat.

  • Beljenje zob v ordinaciji

Za takojšnji rezultat izvedemo beljenje v ordinaciji. Pri tem uporabljamo močnejše koncentracije belila, kot je belilo za domačo uporabo, in tako običajno v dveh ali treh zaporednih nanosih dosežemo želeni rezultat.

  • Kombinirano beljenje

Pri tem načinu gre za kombinacijo beljenja doma in beljenja v ordinaciji.

  • Beljenje posameznega avitalnega zoba

Zobje, ki so bili koreninsko zdravljeni, sčasoma potemnijo. V tem primeru izvedemo notranje beljenje, pri katerem v zob vstavimo belilni vložek in ga začasno zapremo. Belilni vložek menjamo na nekaj dni, dokler ne dosežemo želenega rezultata.

Pri postopku beljenja pa veljajo tudi določena pravila:

  1. Ustna votlina mora biti zdrava; to pomeni zdrava obzobna tkiva (dlesni), odstranjene zobne obloge in spolirani zobje, saniran karies ter ustrezno koreninsko pozdravljeni zobje.
  2. Belilo ne bo pobelilo plomb; torej je pred postopki beljenja potrebna zamenjava zabarvanih plomb z ustreznimi svetlejšimi.
  3. Po beljenju lahko pride do začasne prehodne preobčutljivosti zob.
  4. Za dolgoročne rezultate je potrebna brezhibna ustna higiena.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha