Ortodont higiena

Ali zobje z zvezdicami potrebujejo posebno nego?

Ustna higiena je izredno pomembna med ortodontskim zdravljenjem.
Odlično je, da imate poravnane zobe, še pomembneje pa je, da so tudi zdravi. Potrebno je očistiti zobe in ortodontski aparat po vsaki jedi, kajti hrana se hitreje pirlepi, ko so nameščene zvezdice.


Splakovanje: v začetku z vodo splaknite usta, da najprej odstranite večje kose hrane.
Smrečica: z interdentalno zobno ščetko, ki ima obliko smrečice enostavno odstranite ostanke hrane pod lokom.

Nitkanje: s posebno nitko, ki ima ojačane konce, lahko enostavno odstranite plak, ki se je nabral med zobmi in hkrati očistite še stranske robove nosilcev.

Mehka ščetka: Z mehko krtačko natančno odstranite vse obloke iz griznih površin in posebej podite pozorni na prostor med dlesnijo in nosilci. V pomoč pri tem so posebne zobne ščetke, ki imajo podalšjke na konici ščetin, s katerimi še enostavneje odstranite hrano z nežnimi krožnimi gibi.

Vodna prha: vedno več ljudi z ortodontskim aparatom uporablja vodno prho s katero izredno učinkovito odstranite še zadnje delčke, ki so ostali na in ob nosilcih ter med zobmi.
Končno izplakovanje: sedaj ko ste si natančno učistili vse zobne površine in ortodontsko aparat, svetujemo da z vodo še zadnjič splaknete usta. Lahko uporabite posebna olja ali slano vodo.

Zaščita zob: enkrat mesečno svetujemo, da uporabite posebna kemična sredstva, ki vam še dodatno zaščitijo zobe pred neželjenimi učinki stranskih produktov bakterij v vaših ustih.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha