Ali zobje z zvezdicami potrebujejo posebno nego? | Ustna Medicina
Ortodont higiena

Ali zobje z zvezdicami potrebujejo posebno nego?

Ustna higiena je izredno pomembna med ortodontskim zdravljenjem.
Odlično je, da imate poravnane zobe, še pomembneje pa je, da so tudi zdravi. Potrebno je očistiti zobe in ortodontski aparat po vsaki jedi, kajti hrana se hitreje pirlepi, ko so nameščene zvezdice.


Splakovanje: v začetku z vodo splaknite usta, da najprej odstranite večje kose hrane.
Smrečica: z interdentalno zobno ščetko, ki ima obliko smrečice enostavno odstranite ostanke hrane pod lokom.

Nitkanje: s posebno nitko, ki ima ojačane konce, lahko enostavno odstranite plak, ki se je nabral med zobmi in hkrati očistite še stranske robove nosilcev.

Mehka ščetka: Z mehko krtačko natančno odstranite vse obloke iz griznih površin in posebej podite pozorni na prostor med dlesnijo in nosilci. V pomoč pri tem so posebne zobne ščetke, ki imajo podalšjke na konici ščetin, s katerimi še enostavneje odstranite hrano z nežnimi krožnimi gibi.

Vodna prha: vedno več ljudi z ortodontskim aparatom uporablja vodno prho s katero izredno učinkovito odstranite še zadnje delčke, ki so ostali na in ob nosilcih ter med zobmi.
Končno izplakovanje: sedaj ko ste si natančno učistili vse zobne površine in ortodontsko aparat, svetujemo da z vodo še zadnjič splaknete usta. Lahko uporabite posebna olja ali slano vodo.

Zaščita zob: enkrat mesečno svetujemo, da uporabite posebna kemična sredstva, ki vam še dodatno zaščitijo zobe pred neželjenimi učinki stranskih produktov bakterij v vaših ustih.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.