Odločitve | Ustna Medicina
odlocanje

Odločitve

V Evropi obstaja več kot tristo različnih modelov vrečk za prah. Tistih, ki jih vstaviš v sesalnik. Pravkar sem posesal nekaj v stanovanju in sem se spomnil, da je ena mojih največjih travm kupovanje omenjene vrečke. Nikoli namreč ne vem točne kode, pravzaprav ne vem niti, katero vrsto sesalnika imamo. Zato vedno kupim prepozno ali napačno.

Ne glede na to, da se vrečke za sesalnike med seboj razlikujejo po dveh lastnostih (premer luknje za prah in oblika), je izdelovalcem uspelo na trg spraviti več kot tristo različic in skoraj tisoč podrazličic (razlike v sestavi, protialergijski dodatki, vonji ipd.), in to samo za preprosto sesanje prahu! To dejstvo se mi zdi hkrati perverzno in žalostno. Perverzno, ker neštete različice potrošnika samo zmedejo in ga naredijo nesrečnega. Vprašam se, ali zares potrebujemo vse te vrečke in kaj je namen vsega tega. Žalostno je, ker vem, da si niti teoretično vrečke ne morem sposoditi pri sosedih. En razlog manj za druženje.

Tudi v zobozdravstvu vlada poplava različnih materialov. Samo na področju vsadkov imamo zobozdravniki možnost izbirati med več kot tisoč različnimi vrstami in sistemi.

Danes imamo na izbiro preprosto preveč možnosti, posledično se odločimo teže ali se sploh ne odločimo. V vsakem primeru pa smo zmedeni. Pri vrečkah za sesalnike napačna odločitev ne vodi v težke ali nepovratne posledice. Ko pa gre za ustno zdravje, je treba natanko vedeti, katera tehnika, tehnologija in material so preverjeno dobri, da nam ni treba razmišljati o ostalih možnostih. Treba se je odločiti. Knjiga, v kateri so zbrani vsi trenutno dostopni in primerni materiali v zobozdravstvu obsega šesto strani. Naša naloga je, da jo oklestimo na dvajset strani. Dvajset strani, ki pa se bodo sčasoma vsebinsko spreminjale.

V večini primerov uporabljamo sistem X in materiale X. Za klinične primere, ko X ne upraviči pričakovanj ali indikacij, pa uporabimo Y. Nikakor pa ne celotne abecede.

Želim vam, da bi imeli vedno možnost odločanja na vseh področjih. A vam v isti sapi želim tudi, da vam ne bi bilo treba preveč izbirati.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha