zalivke

Prihajajo zalivke z neomejeno življenjsko dobo

Znanstveniki z londonske univerze kraljice Mary so odkrili nov material za zobne zalivke, ki so ga že razglasili za revolucionarnega. Nove zalivke imajo po trditvah znanstvenikov tri pomembne prednosti:

  1. Nov material za zalivke ne služi le kot polnilo za nastalo votlino, ampak hkrati tudi pozdravi zob. Po besedah profesorja Roberta Hilla, so revolucionarne nove zalivke iz biokompatibilnega kompozitnega materiala, ki začne v zobni votlini sprožati minerale, kot so fosfor, kalcij in fluoridi, s pomočjo katerih začne zobno tkivo tvoriti nove minerale in se na ta način pozdravi.
  2. V nasprotju z ostalimi zalivkami, nov material ne pušča niti najmanjšega prostora med polnilom in zobom, tako da bakterijam v celoti onemogoča, da bi se začele razmnoževati pod zalivko.
  3. Znanstveniki zatrjujejo, da bo imela takšna zobna zalivka praktično neomejeno življenjsko dobo in je po določenem času ne bo potrebno zamenjati, kot se to dogaja z zalivkami, ki so trenutno v uporabi. Po zagotovilih raziskovalcev tudi ni nobenih možnosti, da bi zalivke odpadle.

»Nov material bo povsem spremenil zobozdravstveno dejavnost,« je napovedal profesor Hill. Nove zalivke naj bi predvidoma začeli uporabljati v naslednjih treh letih.

Vir: Daily Mail

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha