Prihajajo zalivke z neomejeno življenjsko dobo | Ustna Medicina
zalivke

Prihajajo zalivke z neomejeno življenjsko dobo

Znanstveniki z londonske univerze kraljice Mary so odkrili nov material za zobne zalivke, ki so ga že razglasili za revolucionarnega. Nove zalivke imajo po trditvah znanstvenikov tri pomembne prednosti:

  1. Nov material za zalivke ne služi le kot polnilo za nastalo votlino, ampak hkrati tudi pozdravi zob. Po besedah profesorja Roberta Hilla, so revolucionarne nove zalivke iz biokompatibilnega kompozitnega materiala, ki začne v zobni votlini sprožati minerale, kot so fosfor, kalcij in fluoridi, s pomočjo katerih začne zobno tkivo tvoriti nove minerale in se na ta način pozdravi.
  2. V nasprotju z ostalimi zalivkami, nov material ne pušča niti najmanjšega prostora med polnilom in zobom, tako da bakterijam v celoti onemogoča, da bi se začele razmnoževati pod zalivko.
  3. Znanstveniki zatrjujejo, da bo imela takšna zobna zalivka praktično neomejeno življenjsko dobo in je po določenem času ne bo potrebno zamenjati, kot se to dogaja z zalivkami, ki so trenutno v uporabi. Po zagotovilih raziskovalcev tudi ni nobenih možnosti, da bi zalivke odpadle.

»Nov material bo povsem spremenil zobozdravstveno dejavnost,« je napovedal profesor Hill. Nove zalivke naj bi predvidoma začeli uporabljati v naslednjih treh letih.

Vir: Daily Mail

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.