7 razlogov za ortodontsko zdravljenje | Ustna Medicina
Ortodont

7 razlogov za ortodontsko zdravljenje

1. OHRANITEV ZDRAVIH ZOB
Z natančnimi biološkimi premiki zob ohranjamo vaše lastne zobe in jih postavljamo na pravilno mesto, kjer nato opravljajo svojo primarno funkcijo, ki jim je namenjena že od nastanka. Idealno postavitev zagotovimo z natančno izdelanimi nosilci in visokotehnološkimi žičnimi loki, ki zagotavljajo fiziološke sile za premike zob v njihov optimalen položaj.

2. ESTETIKA
Vaši zobje so vaš odsev in z njihovo ohranitvijo ter pravilno postavitvijo lahko dosežemo individualen, vam idealno lasten estetski izgled. In kar je še pomembneje: dosežemo idealen odnos zoba in dlesni, kar se z ostalimi zobozdravstvenimi posegi skoraj vedno poruši ali je nemogoče doseči.

3. DOLGOROČNA OBSTOJNOST
Pravilna postavitev zoba v zobni lok mu zagotavlja idealno obremenitev in s tem tudi daljšo življenjsko dobo. Na ta način vaše zobe zavarujemo pred neželenimi pritiski in poškodbami, ki nastajajo na zobeh in nezdravljene povzročajo trajne deformacije ali izgubo zob.

4. BOLJŠA HIGIENA
Nepravilno postavljeni zobje onemogočajo optimalno čiščenje in pogosto se na stičnih mestih pojavlja zobna gniloba (karies) ali ob zobeh prekomerno nastaja zobni kamen in posledično parodontalna bolezen. S pravilnim položajem izboljšamo dostopnost pripomočkov za nego vaših ust in zmanjšamo količino bakterij v ustih, ki povzročajo karies in parodontalno bolezen.

5. POPOLN IN NATANČEN ODNOS Z DRUGIMI (SOSEDNJIMI /NASPROTNIMI) ZOBMI
Ena izmed zahtev za stabilnost celotnega žvečnega sistema je, da so zobje v pravilnem odnosu, tako med žvečenjem kot v fazi mirovanja. Napačen ali slab odnos med zobmi je poleg zobne gnilobe in bolezni obzobnih tkiv tretji razlog za izgubo zoba. Ker imamo vse moteče faktorje, ki vladajo v ustih pod kontrolo ali jih odpravimo, je ta odnos možno doseči in ga narediti kar se da popolnega.

6. OPTIMALNA PRIPRAVA
Velikokrat so preostali zobje v ustih nepravilno postavljeni in jih ni mogoče več optimalno oskrbeti. Z ortodontskim aparatom vaše poškodovane ali nefunkcionalne zobe ponovno postavimo v njihov prvotni položaj in jim povrnemo funkcijo, obliko in vrednost, ki so jo davno izgubili.

7. ZAŠČITA
Zaradi načina prehranjevanja in življenjskega stila so velikokrat zobje preveliki za čeljusti in to pripelje do tesnega stanja, odmikanja dlesni, poškodovanih in občutljivih zobnih vratov, prekomerno obrabljenih zob in v najslabšem možnem scenariju do izgube zoba. Z načrtovanimi ekstrakcijami odstranimo šibki člen in zagotovimo ostalim zobem optimalen položaj in daljšo življenjsko dobo ter jih zaščitimo pred neželenimi posegi.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha