7 razlogov za ortodontsko zdravljenje | Ustna Medicina
Ortodont

7 razlogov za ortodontsko zdravljenje

1. OHRANITEV ZDRAVIH ZOB
Z natančnimi biološkimi premiki zob ohranjamo vaše lastne zobe in jih postavljamo na pravilno mesto, kjer nato opravljajo svojo primarno funkcijo, ki jim je namenjena že od nastanka. Idealno postavitev zagotovimo z natančno izdelanimi nosilci in visokotehnološkimi žičnimi loki, ki zagotavljajo fiziološke sile za premike zob v njihov optimalen položaj.

2. ESTETIKA
Vaši zobje so vaš odsev in z njihovo ohranitvijo ter pravilno postavitvijo lahko dosežemo individualen, vam idealno lasten estetski izgled. In kar je še pomembneje: dosežemo idealen odnos zoba in dlesni, kar se z ostalimi zobozdravstvenimi posegi skoraj vedno poruši ali je nemogoče doseči.

3. DOLGOROČNA OBSTOJNOST
Pravilna postavitev zoba v zobni lok mu zagotavlja idealno obremenitev in s tem tudi daljšo življenjsko dobo. Na ta način vaše zobe zavarujemo pred neželenimi pritiski in poškodbami, ki nastajajo na zobeh in nezdravljene povzročajo trajne deformacije ali izgubo zob.

4. BOLJŠA HIGIENA
Nepravilno postavljeni zobje onemogočajo optimalno čiščenje in pogosto se na stičnih mestih pojavlja zobna gniloba (karies) ali ob zobeh prekomerno nastaja zobni kamen in posledično parodontalna bolezen. S pravilnim položajem izboljšamo dostopnost pripomočkov za nego vaših ust in zmanjšamo količino bakterij v ustih, ki povzročajo karies in parodontalno bolezen.

5. POPOLN IN NATANČEN ODNOS Z DRUGIMI (SOSEDNJIMI /NASPROTNIMI) ZOBMI
Ena izmed zahtev za stabilnost celotnega žvečnega sistema je, da so zobje v pravilnem odnosu, tako med žvečenjem kot v fazi mirovanja. Napačen ali slab odnos med zobmi je poleg zobne gnilobe in bolezni obzobnih tkiv tretji razlog za izgubo zoba. Ker imamo vse moteče faktorje, ki vladajo v ustih pod kontrolo ali jih odpravimo, je ta odnos možno doseči in ga narediti kar se da popolnega.

6. OPTIMALNA PRIPRAVA
Velikokrat so preostali zobje v ustih nepravilno postavljeni in jih ni mogoče več optimalno oskrbeti. Z ortodontskim aparatom vaše poškodovane ali nefunkcionalne zobe ponovno postavimo v njihov prvotni položaj in jim povrnemo funkcijo, obliko in vrednost, ki so jo davno izgubili.

7. ZAŠČITA
Zaradi načina prehranjevanja in življenjskega stila so velikokrat zobje preveliki za čeljusti in to pripelje do tesnega stanja, odmikanja dlesni, poškodovanih in občutljivih zobnih vratov, prekomerno obrabljenih zob in v najslabšem možnem scenariju do izgube zoba. Z načrtovanimi ekstrakcijami odstranimo šibki člen in zagotovimo ostalim zobem optimalen položaj in daljšo življenjsko dobo ter jih zaščitimo pred neželenimi posegi.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.