obarvani zobje

5 dejstev o obarvanih zobeh

Če je zaradi obarvanih zob nebo nad vami zakril temen oblak in začel najedati vašo samozavest, potem je čas, da spoznate prave razloge za to nevšečnost in najdete najboljše načine, da si znova povrnete sijoč nasmeh. Spoznajte vzroke za obarvane zobe in najboljše načine za njihovo beljenje.

1. Temna hrana

Živila z močno barvo, torej takšna hrana, ki denimo obarva jezik ali trajno uniči prt, sčasoma obarva tudi naše zobe. Barva v hrani in pijači se sicer skriva v kromogenih, močno obarvanih molekulah, ki se pritrdijo na zobno sklenino. Med živila, ki obarvajo zobe, uvrščamo borovnice, maline, rdečo peso, paradižnikovo omako ipd.

2. Temna pijača

Podobno kot temna hrana, tudi uživanje temnih pijač sčasoma pripelje do neprivlačnih posledic na naših zobeh, ki na ta način izgubijo svoj prvotni lesk. Številne od teh pijač so pri mnogih ljudeh dnevno na jedilniku: kava, čaj, cola, rdeče vino ipd.

3. Tobak

Če kadite ali celo žvečite tobak, potem je zelo verjetno, da bodo vaši zobje kmalu postali sivi ali rumeni. Na tak način obarvanim zobem je pogosto tudi s sodobnimi metodami beljenja težko povrniti prvoten sijaj.

4. Dobra ustna higiena je ključ do sijočega nasmeha

Vsakodnevna ustna higiena in redni preventivni pregledi pri zobozdravniku so najboljši način, kako se izogniti beljenju zob v ordinaciji. Zobe si umivamo vsaj dvakrat dnevno, pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti niti na nitkanje.

5. Strokovno beljenje zob povrne nasmeh

Lepi zobje nam ne povrnejo samo bleščečega nasmeha na obraz, ampak nam dajejo tudi samozavest in posledično dvignejo kvaliteto našega življenja. V kliniki Ustna Medicina priporočamo beljenje zob po sistemu Opalescence, ki omogoča učinkovitost, varnost in dolgoročne rezultate.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha