14 nasvetov za bolj bleščeč nasmeh | Ustna Medicina
nasmeh

14 nasvetov za bolj bleščeč nasmeh

Zdrav in bleščeč nasmeh ni le privlačen, ampak je tudi dokaz redne skrbi za ustno higieno. Za bleščeče in zdrave zobe lahko veliko naredite sami. Ponujamo vam nekaj preprostih namigov …

1. Sočni sadeži – Raje izberite brusnice kot pomarančni sok – ustavijo bakterije, ki se prilepijo na zobno površino. Sadni sok je bolje piti po slamici, saj tako ne pride v stik s sklenino.

2. Ustna voda – Uporabljaje raje tiste brez alkohola, saj lahko alkohol dodatno osuši usta in tako pripomore k ustvarjanju ugodnih pogojev za bakterije.

3. Brez sladkorja, prosim! – Na milijone evrov se vsako leto po svetu zapravi za bonbone, ki osvežijo ustni zadah, vendar pa lahko ti sladkorčki povzročijo nastanek zobne gnilobe. Če uporabljate bonbone brez sladkorja, onemogočite razrast bakterij in zmanjšate nastanek zobnega plaka za 60 odstotkov.

4. Adijo mehurčki! – Kisline v gaziranih pijačah lahko povzročijo razjedanje zobne površine, tako da se jim je najbolje v celoti izogniti.

5. Nevtralizacija – Če se kljub temu ne morete odpovedati gaziranim pijačam, potem vsaj nevtralizirajte njihovo kislo delovanje s požirkom mleka ali vode.

6. Glasbeni nasvet – Pomislite na skladbo, ki traja približno 3 minute in si jo med ščetkanjem zob prepevajte do konca. 74 odstokov ljudi si ščetka zobe v povprečju zgolj 40 sekund.

7. Pijte nesladkani čaj – Flavonoidi v čaju preprečujejo bakterijam, da se prilepijo na zobno površino in motijo presnovo sladkorjev, ki povzroča nastanek gnilobe.

8. Ščetkanje, nato zajtrk – Med jedjo se zniža vrednost PH  v ustih, kar lahko vodi do povečane izgube zobne površine, če ščetkate takoj po jedi.

9. Sadje in zelenjava – Čvrsto sadje in zelenjava, kot so sočna jabolka in sveži korenček, delujejo kot naravni detergenti za zobe.

10. Sir, prosim – Zaključite obroke s sirom, namesto s sadjem, saj siri veliko bolje nevtralizirajo kisline kot sadje.

11. Polnozrnata žita – Prehranjevanje s polnozrnatimi žiti uravnava nivo krvnega sladkorja in lahko posledično vpliva na vnetja v telesu ter tako izboljšuje zdravje dlesni.

12. Redna vadba – Fit in zdravi ljudje imajo 40 odstotkov manjšo verjetnost, da se bo pri njih razvila parodontalna bolezen, kot neaktivni ljudje s povečano telesno težo.

13. Preobčutljivost – Preobčutljivi zobje prizadanejo 81 odstotkov populacije v Veliki Britaniji. Posebne zobne paste lahko pomagajo pri zaščiti poškodovane zobne površine in zmanjšanju občutljivosti zob.

14. Elektrificirajte se – Če vaša ustna higiena ni brezhibna, si kupite električno ščetko in vodno prho. Kot bi si ščetkali z vodo pod pritiskom.

Povzeto po The Weely Magazine.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.