Vse, kar ste vedeli o ustni higieni je postavljeno pod velik vprašaj! – 1. del | Ustna Medicina
ščetkanje

Vse, kar ste vedeli o ustni higieni je postavljeno pod velik vprašaj! – 1. del

Govorili so nam, da moramo uporabljati mehko ščetko in ščetkati od rdečega proti belemu, kar pomeni, da moramo varovati dlesen, ki jo s pregrobim ščetkanjem uničujemo in se vam odmika od zoba. Govorijo nam, da moramo ščetkati trikrat na dan, zjutraj in zvečer ter po glavnem obroku. Priporočajo nam zobne paste, ki vsebujejo velike količine fluoridov, ki naj bi nam na kemičen način pomagale ustavljati zobno gnilobo. Vse to deloma drži, vendar vam ne zagotavlja ustnega zdravja. Zakaj?

Ker se življenje in mi z njim spreminjamo. Spreminja se način življenja in predvsem naše prehranske navade, z napredkom pa pridobivamo nova spoznanja, nove izkušnje in nove materiale. Zato je čas, da ponovno prečešemo naša prepričanja in navade … Vsekakor priporočamo uporabo mehke zobne ščetke, vendar na drugačen način. Trenutno je hit v slovenskem prostoru švicarska blagovna znamka CURAPROX, ki oglašuje, da njihove ščetke vsebujejo posebne najlonske ščetine, ki so tanjše od ostalih, predvsem pa imajo bistveno večje število ščetin kot vse ostale zobne ščetke na našem tržišču: “Ščetka vsebuje 5460 ščetin, ki so narejene iz posebnih vlaken Curen. Zaradi velikega števila ščetin so le-te tanke in posledično zelo mehke.” Vendar pa je lahko takšna ščetka bistveno manj učinkovita, kar se je pokazalo pri večjemu številu uporabnikov. Predstavljajte si, da hodite po perzijski preprogi, ki ima malo nitk, in ko stopite nanj se vam noga pogrezne skoraj do tal, medtem ko stopicljate po pravi perzijski preprogi, ki ima zelo goste tanke nitke, in ko stopite nanjo imate občutek, kot da stopate po gladini cvetličnega pašnika.

Podobno je z zobmi. Ker smo sedaj že osvojili lekcijo, da ne smemo pregrobo ščetkati, se lahko zgodi to, da z novo, s ščetinami bogatejšo ščetko, ne očistimo vseh mest na zobu in je tako ustna higiena slabša. Hrana zastaja na neočiščenih mestih, pojavi se vnetje dlesni in zveča se možnost nastanka kariesa in parodontalne bolezni. Zato previdno in po zdravi pameti. Krožna tehnika, ki smo jo poslušali v davnih osemdesetih, ima še vedno veliko vrednost, potrebuje pa kanček sodobnosti. Mehko ščetko obrnemo pod kotom 45 stopinj na rob dlesni in z blagimi krožnimi gibi odstranimo ostanke hrane na zobu ter ob dlesni.

Sodobne ščetke imajo še dodatne tanke ščetinice na površini, s katerimi se ščetka še bolje prilagaja neravnim oblikam zob in očisti mesta, kamor z navadnimi ščetkami ne prodrete (TePe, Yumaki ipd). Še vedno potrebujejo natančno uporabo in pravilno postavitev na vse strani zob. Zelo jih priporočamo predvsem pri starejših in otrocih, kjer je fina motorična spretnost težje dosegljiva in jo lahko z električno zobno ščetko uspešno nadomestimo. Kljub temu pa ne smemo zamenjvati električne zobne ščetke in sonične zobne ščetke. Električna zobna ščetka namreč nadomesti zgolj rotacijo našega zapestja pri ščetkanju, medtem ko je sonična ščetka v osnovi električna (deluje na elektriko), a s soničnim (zvočnim) delovanjem skrbi za odstranjevanje trdih zobnih oblog.

Za ustrezno in kvalitetno ustno higieno še vedno nujno potrebujemo zobno nitko medzobne ščetke oz. t.i. smrečice. Medzobna nitka in medzobna ščetka dopolnjujeta ena drugo, ne izključujeta. To pomeni, da je potrebna, za zagotavljanje kvalitetne ustne higiene, uporaba tako medzobne nitke kot ščetke, saj medzobna ščetka ne sčisti stika med zobmi. Prav tako, in to je zelo pomembno, je za ustrezno in kvalitetno ustno higieno potrebno uporabljati medzobne ščetke in nitke prave velikosti, kar je predvsem odvisno od razmika med zobmi. Posvetujte se s svojim zobozdravnikom glede pravilne velikosti medzobnih ščetk in medzobne nitke. Z nepravilno izbranimi izdelki nam še tako intenzivno nitkanje ne bo pomagalo.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.