Z zobno protetiko nadomeščamo izgubljene zobe. V kliniki Ustna Medicina prisegamo na zadnje dosežke v znanosti stomatoloških materialov, zato smo se v celoti izognili uporabi kovin v protetičnih nadomestkih, kot so posamezne “porcelanske” krone ali pa večji mostički. Pri oskrbi posameznih zob uporabljamo tip keramike, ki je dobro prosojen za svetlobo in omogoča odlično integracijo zobne prevleke v obstoječ zobni lok. Pri večjih konstrukcijah (mostičkih) pa prisegamo na cirkon oksidno ogrodno keramiko, katere visoka trdnost omogoča dolgotrajno obstojnost protetike, kar potrjujejo ne le znanstveni izsledki, ampak tudi naše izkušnje. Tovrstna keramika ni prepustna za svetlobo in je zato zelo primerna v situacijah, kjer so zobje temno zabarvani zaradi starih kovinskih zatičkov ali pa slabih preteklih »zdravljenj« zob. Poleg tega že samo proizvajalec nudi 5-letno garancijo na izdelana ogrodja, kar je v tovrstni industriji prava redkost.

Pogosta skrb pacientov, ki obiščejo naš center je, kako bodo preživeli obdobje protetične rehabilitacije, saj morajo kljub temu hoditi v službo in se gibati v družbi. Zavedamo se, da je skoraj nemogoče preživeti to obdobje v izolaciji, zato vas ne izpustimo iz ordinacije, dokler niste začasno urejeni. Tako vas poseg ne bo motil pri vsakdanjih opravilih.

Pri zobni protetiki nam je v pomoč znanje doktorskega študija na Mednarodni podiplomski šoli, ki jo je obiskoval dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

e-obvestila

Želite prejemati najnovejše članke o ustni higieni in napredkih v zdravljenju zobnih težav? S prijavo na e-obvestila boste že postali del družine Ustne Medicine.