P(OSEBNO) : Tamara Gogala | Ustna Medicina
(P)OSEBNO DR. TAMARA GOGALA IMG_7961

P(OSEBNO) : Tamara Gogala

Ustni Medicini sem se pridružila aprila in tako postala nova članica odlične ekipe. Za Ustno Medicino in njen dober sloves sem večkrat slišala že kot študentka. Vedno sem se globoko strinjala s celostno obravnavo, predvsem pa z lepim in pojasnjevalnim odnosom do pacientov, ki je na Ustni Medicini vedno prisoten.

Prihajam iz Kranja. Sem odprta, komunikativna, pozitivna in zanesljiva oseba, ki je vedno pripravljena pomagati.

Študij dentalne medicine me je pritegnil, ker sem že v gimnaziji delala kot asistentka v zobozdravstveni ordinaciji v Kranju. Pravzaprav sem dolgo časa izbirala med študijema medicine in dentalne medicine. Vedela sem, da hočem ljudem pomagati, obenem pa sta me vedno navduševala estetika in ročno delo. Tako je zmagal študij dentalne medicine in danes vem, da je bila odločitev pravilna.

Študentsko življenje je bilo vedno pestro. Izpite sem večinoma končala v prvem roku, tako da mi je dvakrat letno ostalo kar nekaj časa za čezoceanska potovanja, ki so bila večinoma namenjena surfanju na valovih. Spoznala sem veliko različnih kultur, si razširila obzorje in se naučila tekoče govoriti brazilsko portugalščino. Denar za potovanja sem zaslužila z asistiranjem in Zoisovo štipendijo. Nekaj mesecev sem delala tudi kot asistentka v Riu de Janeiru.

Že kot študentka sem se navdušila nad laserskim zobozdravstvom; z laserjem sem se namreč srečala kot asistentka v Kranju. Spoznala sem predvsem praktični vidik uporabe laserja, proti koncu študija pa sem se udeležila več teoretičnih izobraževanj na področju uporabe laserja. Sedaj mi predstavlja nepogrešljiv pripomoček pri vsakodnevni uporabi v ordinaciji.

S svojo prvo službo v koncesijski kliniki sem začela takoj po strokovnem izpitu. Resnično sem uživala v svojem delu, a sem hitro spoznala, da koncesijsko zobozdravstvo ni zame. Zaradi velikega števila pacientov nisem imela nikoli dovolj časa, da bi se ljudem posvetila v taki meri, kot bi želela.

Sklenila sem, da pošljem prošnjo za delo Ustni Medicini, kljub temu da ni bilo razpisa. Ko sem bila povabljena na razgovor, sem prekipevala od navdušenja. Že od prvega stika z ekipo in gosti vem, da je to kraj zame. Vedno se mi je zdelo najpomembneje graditi odnos s pacienti, saj menim, da je počutje ljudi, s katerimi pridem v stik, ključnega pomena. Zato se zelo veselim nadaljnjega sodelovanja z Ustno Medicino!

Tamara Gogala, dr. dent. med.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.