Stres je sistemsko vnetje v telesu, ki slabi njegovo imunsko sposobnost in na ta način prispeva k nastanku in napredovanju parodontalne bolezni.

Tudi debelost je dejavnik tveganja za nastanek parodontalne bolezni. Maščobne celice namreč aktivno izločajo vnetne posrednike, zato je njihova količina v telesu višja pri ljudeh s prekomerno telesno težo.

V spodnjem video posnetku smo pripravili nekaj koristnih informacij o povezavi stresa in debelosti ter parodontalne bolezni.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi s stresom in debelostjo.

Preberite si:

  • zakaj stres in debelost pospešujeta razvoj parodontalne bolezni,
  • kakšno vlogo ima zdrav življenjski slog pri odpravljanju parodontalne bolezni,
  • zakaj imajo osebe pod stresom za 200 – 300 % večje tveganje za izgubo zob ter osebe s prekomerno težo 70 – 100 % večje tveganje,

… in še veliko več!

Prenesite svoje Posebno poročilo

Posebno poročilo je ekskluzivna brošura, ki smo jo za vas pripravili v Ustni Medicini. Izpolnite spodnji obrazec in na vpisani e-naslov vam bomo poslali vaše Posebno poročilo.

captcha

e-obvestila

Želite prejemati najnovejše članke o ustni higieni in napredkih v zdravljenju zobnih težav? S prijavo na e-obvestila boste že postali del družine Ustne Medicine.