Parodontalna bolezen lahko kot kronično bakterijsko vnetje botruje zapletom med nosečnostjo in povzroči njeno neželeno prekinitev. Prav tako obstaja močna povezava med parodontozo in nizko porodno težo novorojenčka oziroma prezgodnjim porodom. Zdrava obzobna tkiva nosečnice so torej tesno povezana z zdravjem matere in tudi z zdravjem njenega otroka.

V spodnjem video posnetku preverite koristne informacije o povezavi parodontalne bolezni in nosečnosti.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi z nosečnostjo.

Preberite si:

  • zakaj je v nosečnosti še toliko večje tveganje za razvoj parodontalne bolezni,
  • kako parodontalna bolezen vpliva na razvoj otroka in potek nosečnosti,
  • zakaj parodontalna bolezen poveča tveganja in zaplete med nosečnostjo,
  • zakaj lahko 18 % prezgodnjih porodov pripišemo parodontalni bolezni,

… in še veliko več!

Prenesite svoje posebno poročilo


Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na
info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti obiščite našo spletno stran. S klikom spodaj se strinjate, da bomo vaše podatke obdelali v skladu s temi pogoji.
 
captcha

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha