Kajenje, natančneje nikotin v cigaretah, prikrije simptome vnetih dlesni, ki vas običajno pripeljejo do zobozdravnika. Rdečina dlesni, oteklina, krvavitev in gnojni izcedek so pri kadilcih odsotni ali izraženi v manjši meri, zato kadilci pogosto poiščejo pomoč, ko je parodontalna bolezen že močno napredovala.

V spodnjem videu si poglejte nekaj koristnih informacij o vplivu kajenja na parodontalno bolezen.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi s kajenjem.

Preberite si:

  • zakaj kadilci težje zaznajo prve znake razvoja parodontalne bolezni,
  • zakaj se parodontalne bakterije v ustih kadilcev hitreje razvijejo,
  • zakaj imajo kadilci 300 % večjo verjetnost, da izgubijo vse zobe,

… in še veliko več!

Prenesite svoje Posebno poročilo


Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na
info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti obiščite našo spletno stran. S klikom spodaj se strinjate, da bomo vaše podatke obdelali v skladu s temi pogoji.
 
captcha

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha