Cirkonijevi (keramični) implantati | Ustna Medicina

Keramični zobni vsadki lahko v izbranih primerih predstavljajo edinstveno alternativo klasičnim kovinskim titanijevim vsadkom. Vsadki so iz cirkonijevega dioksida (ZrO2), belega kristalnega oksida cirkonija. Tovrstni vsadki imajo odlične biokompatibilne lastnosti, saj jih človeško telo dobro prenaša, preobčutljivost oziroma alergije na cirkonij pa niso zabeležene.

Zakaj izbrati cirkonijev implantat:

  • Brez alergij. Keramični implantati zaradi nekovinske sestave ne sprožajo kemičnega raztapljanja v ustih (korozije).
  • Manj vnete dlesni ob vsadkih. Zaradi posebnih fizikalnih in kemičnih lastnosti cirkonijevega oksida so keramični implantati bolj prijazni do dlesni.
  • Beli kot naravni zobje. Bela barva implantata zagotavlja visoko estetski rezultat, kar je še posebej pomembno pri nadomeščanju zob v sprednjem, vidnem področju nasmeha.
  • Dolgoročna rešitev. Z leti razvoja so cirkonijevi implantati dosegli primerljivo strukturno trdnost s klasičnimi vsadki iz titanovega oksida, kar zagotavlja dolgoročno preživetje ter dolgoročnost protetičnih rešitev, ki so nanje cementirane ali sidrane.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.