Klinika Ustna Medicina po Covid-19 | Ustna Medicina

Ponovno odprtje klinike Ustna medicina

 

Dragi gostje,

najprej se vam zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje v časih, ko so se tudi vrata naše klinike nenadoma zaprla. Po 60 dneh smo dobili zeleno luč za ponoven zagon, kjer so bili od vedno vaše in naše zdravje ter varnost najvišji vrednoti, ki smo ju zasledovali od prvega dne, ko je Ustna medicina – klinika za celostno zobozdravstvo, prvič odprla svoja vrata. Tudi virus je pokazal svoje zobe in nam dal pomembno lekcijo, da je za zdravje – tako ustno kot celostno telesno, potrebno skrbeti ves čas. Ker so naša usta vstopna točka v telo, si nikakor ne smemo dovoliti, da bi v njih nastalo območje, kjer imajo virusi in bakterije “dobro okolje” za svoj razvoj. Zato je sistem celostnega zobozdravstva, še toliko bolj pomemben.

Čas, ki smo ga preživeli v dneh samoizolacije je prinesel marsikaj, veliko je bilo razmišljanj, veliko samoizpraševanja, revidiranja preteklega življenja in pogledov v prihodnost. Nekaj misli sva ustanovitelja klinike Ustna medicina dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med. in Matej Pirtovšek, dr. dent. med., strnila v “Covid-19” izdaji našega mesečnika Od ust do ust, ki ga lahko preberete TUKAJ. Predvsem pa se nam zdi izjemno pomembno, da v prihodnost pogledamo pozitivno in ne stremimo k vrnitvi v staro, ampak še boljše in prijetnejše novo. Da se bomo vsi skupaj bolje organizirali, smo za vas pripravili nekaj napotkov in odgovorov na najpogostejša vprašanja v povezavi s ponovnim odprtjem Ustne medicine.

1. Kako si zagotovim nov termin ali nadaljujem s prekinjenim zdravljenjem?

V prvi vrsti bomo pod nujno obravnavali vse goste Ustne medicine, ki so se v času epidemije soočili s težavami, kot so bolečine in poslabšanje stanja, zaradi prekinjene oskrbe. V primeru, da se soočate s težavami, ki zahtevajo nujno obravnavo nas pokličite na: 01 23 23 235 – Ljubljana ali 041 358 200 – Novo mesto ali nam pišite: info@ustna-medicina.com. Vstop v prostore Ustne Medicine je možen le s predhodno rezervacijo termina. Rezervaciije termina so možne preko telefona ali elektronske pošte.

2. Moje zdravljenje je bilo prekinjeno, kako obnovim termine obiskov?

Naše osebje je že začelo urejati nove termine. V primeru, da ste imeli rezervacijo termina perd epidemijo, vas boom v teh dent poklicali. Najprej se boste z našim osebjem pogovorili o vašem zdravstvenem stanju in v primeru, da ste zdravi ter v preteklih dneh niste imeli stikov z okuženimi, boste prejeli v kratkem nov termin. V primeru, da imate kakršnekoli znake bolezni ali ste bili v stikih z obolelilimi, se dogovorimo za kasnejši termin, ko boste popolnoma zdravi.

3. Kako boste zagotavljali varnost v kliniki, medtem ko čakam na obravnavo in v sami ordinaciji?

Naša klinika na v Ljubljani ima velike in zračne prostore, kjer z lahkoto zagotavljamo dovolj velike razdalje med gosti, medtem ko pridete v sprejemnico. Ta ima ločene sedeže, kjer ne prihaja do stikov med gosti. Pred vhodom v  samo stavbo si nadenete zaščitno masko in si razkužite roke pri dvigalu. Postopek razkuževanja pa ponovite še pred vstopom v našo sprejemnico, kjer vas čaka razkužilo. Zaščitno masko nosite ves čas, ko ste v skupnih prostorih, v ordinaciji pa jo pred posegom snamete in ko zaključimo s posegom jo ponovno nadenete in z masko vstopite nazaj v skupne postore.

V ordinaciji Ustne medicine v Novem mestu, kjer imamo eno ordinacijo, bodo termini prilagojeni tako, da bo v ordinaciji in čakalnici prisoten le en pacient, razen v primeru, ko kdo od vas potrebuje spremstvo. Enako pa velja, da nosite masko in si po vstopu v ordinacijo oziroma čakalnico razkužite roke.

Osebje klinike, ki vas obravnava je zaščiteno z vso predpisano opremo, ki zagotavlja vašo in našo varnost. Prostore bomo med vsako obavnavo zračili in razkuževali ter upoštevali 10 minutni zamik med eno in drugo obravnavo.
Vas, dragi gostje pa prosimo, da ste na naročenem terminu TOČNI, kar pomeni, da ne prihajate prehitro in ne prepozno. Bolj kot bomo vsi skupaj upoštevali dogovorjene termine, lažje in uspešnejše bo naše delo.

4. Nimam termina, a si želim obravnave pri vas?
Enostavno nam pišite ali nas pokličite ter si zagotovoite prvi BREZPLAČEN posvet v primeru, da še niste bili pri nas. V primeru, da ste že naš gost je postopek enak. Zagotovili vam bomo najhitrejši možen termin.

Hvala za vaše zaupanje in resnično se veselimo, da se ponovno spet vidimo!

Ekipa Ustne medicine!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.