Si upamo beliti zobe z ogljem?

Aktivno oglje čedalje bolj postaja sestavni del našega življenja. Najdemo ga v kozmetičnih izdelkih, filtrih za vodo, milu, zobnih pastah itd. Ljubitelji zobnih past z ogljem trdijo, da posvetli zobno sklenino in osveži dah bolje kot katera koli druga zobna pasta na policah drogerij. Treba pa je biti previden pri izbiri izdelka, kajti nekatere zobne paste in prah lahko vsebujejo abrazivne delce, ki precej poškodujejo sklenino. Črne zobne paste z ogljem, ki so na voljo v Dentoteki, s svojimi naravnimi sestavinami ne poškodujejo zobne sklenine, preprečujejo nabiranje bakterij, ohranjajo svež dah, zagotavljajo učinkovito zaščito pred nastajanjem zobnega kamna in hkrati obnavljajo nevtralen pH ustne votline. Izbirate lahko med tremi okusi: meta, črna meta in lotus. Za več informacij o sestavinah in razlikah med belilnimi zobnimi pastami pa ste lepo povabljeni v našo prodajalno, kjer vam vedno z veseljem svetujemo!

Pa poglejmo, kaj je aktivno oglje in kako deluje.

Ponavadi se uporablja v filtrih za vodo, kjer je aktivno oglje pravzaprav oblika ogljika, ki je obdelan, da postane površina njegovih delcev porozna. Aktivno oglje tako deluje kot magnet za druge delce, ki jih absorbira, kar omogoča, da se vse neželene snovi odstranijo, ko oglje izperemo.

»Zobne paste z aktivnim ogljem so preporod tehnik starodavne medicine. Teoretično se aktivno oglje veže na vse, s čimer se sreča na svoji poti – na madeže, vinski kamen, bakterije, viruse in morda celo na mandlje,« razlaga kozmetični zobozdravnik Peter Auster. Oglje je tako močno, da se pogosto uporablja v bolnišnicah in urgentnih ustanovah za zdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi zastrupitve ali prevelikega odmerka drog. »Priporočam zobno pasto z ogljem za odstranjevanje površinskih madežev, ne pa za beljenje zob,« pravi kozmetični zobozdravnik Gregg Lituchy in dodaja: »Težko je beliti zobe s katero koli zobno pasto, toda tiste z ogljem učinkovito odstranijo površinske madeže. Zavedati se pa morate, da samo zobozdravnik lahko res učinkovito, varno in dolgotrajno pobeli zobe.«

V Dentoteki najdete lep nabor izdelkov, ki na varen način, brez poškodb zobne sklenine, pripnejo na obraz bleščeč in bel nasmeh. Trenutni prodajni hit so črne zobne paste: Biomed Charcoal, Blackwood in Black Lotus. Njihove naravne sestavine nežno polirajo in odstranjujejo obarvane zobne obloge ter tako naredijo zobe močne, sijoče in gladke. Razlikujejo se po njim značilnih okusih. Pri odločitvi vam bomo z veseljem pomagali z degustacijo zobnih past.

Prijazno povabljeni v Dentoteko, kjer vam z novostjo degustiranja zobnih past olajšamo odločitev pri nakupu.

Blackwood

Blackwood nežno polira in odstranjuje obarvane zobne obloge. Zobe pobeli učinkovito in varno, preprečuje nabiranje bakterij, ohranja svež dah in zagotavlja zaščito pred nastajanjem zobnega kamna. Ne vsebuje fluoridov.

Black Lotus

Black Lotus nežno polira in odstranjuje obarvane zobne obloge ter tako naredi zobe močne, sijoče in gladke. Black Lotus beli varno in učinkovito. Zobna pasta je narejena za sijoč nasmeh, zdrave dlesni ter svež dah. Ne vsebuje fluoridov.

Biomed Charcoal

S tremi različicami oglja (bambusovo, drevesno in aktivno) Biomed Charcoal nežno čisti vaše zobe in odstranjuje zobne obloge. S svojimi 99 odstotki naravnih sestavin krepi zobno sklenino, jo nežno polira in varno pobeli. Ne vsebuje fluoridov.

 

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor