Od sedaj naprej bo obisk naše klinike še prijetnejši!

Veliko ljudi prevzame občutek tesnobe, ko samo pomislijo na zobozdravnika. Kaj šele, ko pomislijo na zobozdravniški poseg. Tega se zavedamo. Zavedamo pa se tudi, da kljub brezbolečinskemu delu in uporabi lokalne anestezije pri mnogih od vas občutek nelagodja ostane prisoten. Tam, globoko v kosteh.

Zato smo se v Ustni Medicini vprašali, kaj lahko storimo dodatnega, da vas sprostimo. Topel sprejem vsekakor. Pogovor in dovolj časa za odnos, ne samo delo v ustih. Na meniju. Prijeten in domač ambient. Obkljukano. Dnevna soba, kjer lahko spijete kavo ali čaj, otroci pa se poigrajo v svojem kotičku. Dostavljeno.

Pa vendar, ali obstaja še kaj, kar bi lahko dodatno pripomoglo vaši sproščenosti?

Hmmmmm … SEVEDA!!

Predstavljamo vam novost ‒ inhalacijsko sedacijo

V tujini zelo priljubljena metoda, pri nas pa še ne tako razširjena, vam omogoča sprostitev, in to na varen način. Za kaj gre?

Gre za postopek, pri katerem vdihavate mešanico didušikovega oksida in kisika. Plin povzroči po določenem času pomiritev in rahlo zmanjša občutek bolečine. To pomeni, da je lokalna anestezija še vedno potrebna. Med posegom ste popolnoma budni in prisotni in lahko komunicirate z zobozdravnikom, vendar v bolj pomirjenem stanju.

Didušikov oksid ali smejalni plin se tako pogosto uporablja pri delu z otroki, čeprav ga s pridom izkoristijo tudi odrasli gosti. Če vas skrbijo stranski učinki, vas lahko pomirimo. Ta vrsta sedacije je varna in ima blage ter redke stranske učinke; eden izmed teh je smeh, po katerem je smejalni plin tudi dobil svoj razširjen naziv. Pacient med zobozdravstvenim posegom na nosu nosi posebno masko in ima lahko odprta usta. Pravilno mešanico plinov vam dostavimo glede na vaše potrebe, vse skupaj pa nadzoruje naprava, ki ima vrsto varnostnih merilcev in alarmov.  Ker vemo, da je med vami mnogo tistih, ki vam je manjkal ravno ta košček sestavljanke in ste morda zaradi tega potrebne posege celo preložili na prihodnost, vam sporočamo naslednje: Vse do konca leta se prijavite na poseg in pomagali vam bomo skozi nelagodje s smejalnim plinom. Počasi in enostavno. Celotno sedacijo časti kuča oziroma bo brezplačna. No dinero za tranquilero. Velja?

Če tega ne potrebujete vi, morda to potrebuje kakšen vaš znanec ali prijatelj. Omenite mu to priložnost, ki se izteka 31. 12. 2019.

Hvala, ker ste z nami … od sedaj še dodatno pomirjeni.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor