Laserska odprava smrčanja

Se ponoči pogosto zbudite, ker vaš mož/vaša žena tako glasno smrči? Verjemite, da niste edini! Raziskave so pokazale, da smrči kar 30–40 odstotkov ljudi.

Smrčimo iz različnih vzrokov (polipi, obstrukcije …). Smrčanje je lahko prehodno, npr. med prehladom ali alergijo zaradi zamašenosti nosu. Najpogostejši vzrok trajnega smrčanja pa je nihanje ohlapnih mehkih tkiv v grlu med spanjem. Z vdihom in prehodom zraka skozi grlo tkiva zanihajo in pojavi se vsem znan neprijeten zvok, ki marsikomu ponoči ne da spati.

Kako pa smrčanje vpliva na vaše zdravje in zdravje vaše žene/vašega moža?

Ker ste se tega neprijetnega zvoka že tako navadili, ga sprejemate kot del vsakdana in ne kot problem, ki bi ga morali jemati resno. Dejstvo je, da smrčati pomeni slabo spati. Slabše spanje pa ne vpliva samo na zdravje smrčača, ampak tudi na zdravje njegovih bližnjih. Ponavadi se smrčač sploh ne zaveda lastnega smrčanja. Opozori ga žena (in obratno), ki poleg njega preživlja nemirne noči.

Smrčanje ni krivo samo za slab spanec obeh partnerjev, ampak tudi številne neprijetnosti, kot so:

  • nemirno spanje,
  • jutranji glavobol,
  • razdražljivost,
  • kronična utrujenost,
  • nižja koncentracija,
  • slabo razpoloženje,
  • prekomerna zaspanost čez dan,
  • zmanjšanje libida.

Smrčanje je eden glavnih simptomov obstruktivne apneje med spanjem (OSA), ki je resna bolezen in se je ne sme spregledati, saj lahko vodi v resna zdravstvena stanja.

Kako v treh obiskih do veliko bolj mirnih noči in zadovoljne žene/zadovoljnega moža?

Gostom Ustne medicine z lasersko terapijo Nightlase zagotovimo boljši spanec. Potrebni so trije obiski v obdobju šestih tednov, med katerimi na popolnoma naraven način odpravite nihanje mehkih tkiv v grlu. Laserska svetloba spodbudi krčenje kolagena, ki sestavlja mehka tkiva. Prav tako spodbudi nastanek novega kolagena. Tkiva v grlu in na korenu jezika se učvrstijo, kar omogoči nemoten pretok zraka v pljuča in zmanjša glasnost smrčanja.

Dihalna pot je ovirana, človek smrči:

 

 

 

 

 

 

Laserska terapija:

Prehodna dihalna pot in zmanjšano smrčanje:

Za terapijo ne potrebujete anestezije, je izjemno varna in nima stranskih učinkov. Možno je, da se smrčanje v nekaj letih spet pojavi. Takrat terapijo ponovimo.

LASERSKA BIOMODULACIJA

Kako si z laserjem omogočite hitrejše in boljše celjenje?

V celicah človeškega telesa se nahaja celični organ (mitohondrij), ki si ga lahko predstavljate kot tovarno energije. Laserska svetloba nizke moči to tovarno energije spodbudi k večjemu proizvajanju. Z dodatno energijo, ki na ta način nastane, telo doseže hitrejšo regeneracijo.

Kdaj uporabimo biomodulacijo? Po vsaki ekstrakciji zoba, po parodontalni terapiji, pri opečeni sluznici in koži, pri urezninah, opraskaninah na obrazu … Biomodulacijo lahko uporabimo praktično pri vsaki poškodbi – iz zdravstvenih razlogov ali nehoteni.

V postopku laserske biomodulacije spodbujamo celjenje ran z lasersko svetlobo nizke moči. Laserska svetloba spodbudi delitev novonastajajočih celic v rani, proizvodnjo kolagena in nastajanje novih žil. Zmanjša se bolečina, ki se je pojavila zaradi rane. Terapija je povsem neboleča in varna. Klinično dokazano spodbuja celjenje kože, sluznic in kosti.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor