P(OSEBNO) : Tamara Gogala

Ustni Medicini sem se pridružila aprila in tako postala nova članica odlične ekipe. Za Ustno Medicino in njen dober sloves sem večkrat slišala že kot študentka. Vedno sem se globoko strinjala s celostno obravnavo, predvsem pa z lepim in pojasnjevalnim odnosom do pacientov, ki je na Ustni Medicini vedno prisoten.

Prihajam iz Kranja. Sem odprta, komunikativna, pozitivna in zanesljiva oseba, ki je vedno pripravljena pomagati.

Študij dentalne medicine me je pritegnil, ker sem že v gimnaziji delala kot asistentka v zobozdravstveni ordinaciji v Kranju. Pravzaprav sem dolgo časa izbirala med študijema medicine in dentalne medicine. Vedela sem, da hočem ljudem pomagati, obenem pa sta me vedno navduševala estetika in ročno delo. Tako je zmagal študij dentalne medicine in danes vem, da je bila odločitev pravilna.

Študentsko življenje je bilo vedno pestro. Izpite sem večinoma končala v prvem roku, tako da mi je dvakrat letno ostalo kar nekaj časa za čezoceanska potovanja, ki so bila večinoma namenjena surfanju na valovih. Spoznala sem veliko različnih kultur, si razširila obzorje in se naučila tekoče govoriti brazilsko portugalščino. Denar za potovanja sem zaslužila z asistiranjem in Zoisovo štipendijo. Nekaj mesecev sem delala tudi kot asistentka v Riu de Janeiru.

Že kot študentka sem se navdušila nad laserskim zobozdravstvom; z laserjem sem se namreč srečala kot asistentka v Kranju. Spoznala sem predvsem praktični vidik uporabe laserja, proti koncu študija pa sem se udeležila več teoretičnih izobraževanj na področju uporabe laserja. Sedaj mi predstavlja nepogrešljiv pripomoček pri vsakodnevni uporabi v ordinaciji.

S svojo prvo službo v koncesijski kliniki sem začela takoj po strokovnem izpitu. Resnično sem uživala v svojem delu, a sem hitro spoznala, da koncesijsko zobozdravstvo ni zame. Zaradi velikega števila pacientov nisem imela nikoli dovolj časa, da bi se ljudem posvetila v taki meri, kot bi želela.

Sklenila sem, da pošljem prošnjo za delo Ustni Medicini, kljub temu da ni bilo razpisa. Ko sem bila povabljena na razgovor, sem prekipevala od navdušenja. Že od prvega stika z ekipo in gosti vem, da je to kraj zame. Vedno se mi je zdelo najpomembneje graditi odnos s pacienti, saj menim, da je počutje ljudi, s katerimi pridem v stik, ključnega pomena. Zato se zelo veselim nadaljnjega sodelovanja z Ustno Medicino!

Tamara Gogala, dr. dent. med.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja