Ne pozabite na jezik

Kdaj ste nazadnje mladostno kazali jezik? Pogosto pri negi in čiščenju ustne votline pozabimo na ta igrivi organ. Jezik je izjemno pomemben organ IN prav na podlagi stanja jezika se pogosto diagnosticira splošno človekovo zdravje. Zdrav človeški jezik naj bi bil rahlo rožnate barve, brez posebej opaznih oblog.

Zobozdravniki in ustni higieniki priporočajo, da v jutranjo nego vključimo čiščenje jezika. To ima poleg odstranjevanja slabega zadaha še veliko drugih pozitivnih učinkov.

ZAKAJ JE DOBRO ČISTITI JEZIK

  • Boljši ustni dah

Odstranitev bakterij, gliv, ostankov hrane in mrtvih celic z jezika močno izboljša ustni dah.

  • Boljša zmožnost okušanja
    Ko odstranimo obloge na jeziku, so naše brbončice bolj izpostavljene različnim okusom. To vodi k boljšemu okušanju in uživanju v hrani.
  • Čiščenje prepreči, da bi se strupi ponovno absorbirali v telo

Med spanjem se telo razstruplja. Če si ne čistimo jezika, se strupi ponovno absorbirajo v telo, česar si ne želimo. Čiščenje jezika odstrani strupe z jezika in iz telesa, izboljša zdravje in imunski sistem.

  • Izboljšano dentalno zdravje

Redno čiščenje jezika izboljšuje zdravje zob in dlesni. Bakterije na jeziku so odgovorne za parodontalne težave, zobno gnilobo, okužbo dlesni in celo izgubo zob.

  • Čiščenje je hkrati masiranje notranjih organov

Ali ste vedeli, da je vaš jezik odsev delovanja vaših notranjih organov? Vsak delček jezika je povezan z določenim organom, čiščenje jezika je zato obenem tudi masiranje notranjih organov.

BI RADI ZAČELI S ČIŠČENJEM JEZIKA, PA NE VESTE KAKO?

Na tržišču lahko dobimo veliko različnih pripomočkov za čiščenje jezika – od plastičnih do kovinskih strgal. Raziskave kažejo, da so se kovinska strgala izkazala kot najboljši pripomoček za čiščenje jezika, ščetke pa kot najmanj učinkovite na tem področju.

Strgalo za jezik je kovinski pripomoček, ki je upognjen v obliki črke U.

Sam postopek čiščenja je preprost, predvsem pa hiter, saj nam vzame le nekaj dodatnih sekund.

1. Jezik iztegnite iz ust.
2. Strgalo postavite čim bolj proti korenu jezika.
3. S strgalom počasi drsite naprej proti konici jezika.
4. Postopek nekajkrat ponovite.
5. Po nekaj potegih se na strgalu naberejo obloge, ki so bile na jeziku. Opazili boste, da jezik s tem pridobi lepo rožnato barvo. Strgalo nato temeljito sperite pod tekočo vodo ter ga osušite.

 

BAKRENO STRGALO prejmete kot darilo v Dentotekinem Studiu za ustno higieno na Nazorjevi 3, pri tretmaju USTNI WELLNESS.

USTNI WELLNESS je prijetno razvajanje za izboljšanje in vzdrževanje zdravja dlesni in ni primerljiv z običajnimi obiski zobozdravstvenih ordinacij! Ob prihodu prejmete zdrav in osvežilen napitek dobrodošlice naših sosedov, restavracije Gourmet vegan. Higieničarka vam nato profesionalno poščetka zobe ter tako odstrani vse mehke obloge, ki jih sami velikokrat zgrešimo in se sčasoma spremenijo v zobni kamen. Z eteričnim oljem zmasira dlesni, temeljito sčisti in razkuži medzobne prostore, za optimalno čistočo in svežino pa za konec požvrkljate še ustno olje in se naučite očistiti jezik z bakrenim strgalom.

USTNI WELLNESS priporočamo tistim, ki imate težave s ponovljivimi vnetji dlesni, se soočate s parodontalno boleznijo ali pa samo želite poskrbeti, da bodo vaše dlesni močne in zdrave.

POSEBNA POLETNA PONUDBA GOSTOM USTNE MEDICINE

USTNI WELLNESS 20 % CENEJE!

Na tretma se lahko naročite na 031 414 774 ali pišete na info@dentoteka.com.

Poletna akcija velja do 31. 7. 2020.

Dobrodošli po zdrav nasmeh v Dentoteko!

Tanja Bregar

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor