Maha center integrativne medicine: Telesne terapije

Tovrstne terapije so v celoti odvisne od vaše diagnoze in so povsem individualizirane. Osnovno filozofijo predstavljata očiščenje prebavne cevi, dihal, krvožilnega sistema in uravnoteženje predvsem avtonomnega živčnega sistema. Pred začetkom običajno sledi nekaj dni priprave z jemanjem predpisanih prehranskih dopolnil. Nato vas vsak dan čaka od 1,5 do dve uri terapij z zeliščnimi olji in zeliščnimi savnami, ki so ponovno predpisane glede na specifiko vaše bolezni. Srečate se s klistirjem in/ali laksativnimi terapijami za čiščenje tankega in debelega črevesja, ki so namenjene odpravljanju sindroma prepustnega črevesja. Krvni in limfni obtok se tretirata z ventuzami. Utemeljeni učinki terapije z ventuzami so, poleg delovanja na mišično-skeletni sistem, tudi čiščenje krvi in miljeja, biokemično čiščenje krvnega seruma, vpliva na trigliceride, skupni holesterol, LDL-holesterol, feritin itd.

Poleg delovanja neposredno na telo sta del pettočkovne oblike tudi uravnoteženje avtonomnega živčnega sistema in samoanaliza, ki olajša uvajanje spremenjenega načina življenja. S tem namenom vas vsak dan čaka ena ura terapevtske joge skupaj s 30-minutnimi dihalnimi vajami in meditacijo za umirjanje avtonomnega živčevja. Običajno čiščenje telesa spremlja tudi čiščenje čustev, zato se trikrat srečate s psihologom, da je prehod skozi intenzivne postopke lažji. Osnovna pettočkovna terapija je skrajšana verzija intenzivne in obsega približno 25 ur terapij. Skrajšana je za delo na uravnoteženju avtonomnega živčnega sistema. Torej brez joge, dihalnih vaj in meditacije in brez psihologa.

Tretji sklop je lahko priprava na pettočkovno terapijo, lahko je vzdrževanje po pettočkovni terapiji ali pa kot samostojen sklop, ki si ga privoščite enkrat na mesec. Govorimo o globoki sprostitvi z razstrupljanjem. Potrebni so trije obiski; na prvem zeliščna terapija celega telesa, na drugem obisku umiritev uma in duše z dovajanjem toplega olja na čelu in zeliščno parno savno. Na tretjem obisku vas čakajo ventuze, s katerimi poskrbimo za obnovo mišično-skeletnega sistema, krvnega obtoka in limfe. Prvi dan prejmete set bazičnih kozmetičnih izdelkov ter osnovne napotke za zdravo in uravnoteženo življenje.

Zagotovo so se med branjem porajala mnoga vprašanja, na katera vam kadarkoli z veseljem odgovorimo prek spodaj navedenih stikov.

Terapevtski del se nahaja na Slovenski cesti 54 v 3. nadstropju, na spletu pa nas najdete na: www.maha.si. Pišete nam lahko na info@maha.si ali nas pokličete na +386 51 248 888.

Prehranski del se nahaja na Nazorjevi ulici 3, na spletu www.gourmet-vegan.si. Pišete nam lahko na info@gourmet-vegan.si ali nas pokličete na +386 41 884 844.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor