Laser – najsodobnejši pripomoček v zobozdravstvu in estetiki

V zadnjih mesecih smo  veliko pisali o vsestranski uporabnosti laserjev, ki so v zadnjih letih postali tako v zobozdravstvu kot na področju estetike nepogrešljiv pripomoček.

LASERSKA BIOMODULACIJA

Kako si z laserjem omogočite hitrejše in boljše celjenje?

V celicah človeškega telesa se nahaja celični organ (mitohondrij), ki si ga lahko predstavljate kot tovarno energije. Laserska svetloba nizke moči to tovarno energije spodbudi k večjemu proizvajanju. Z dodatno energijo, ki na ta način nastane, telo doseže hitrejšo regeneracijo.

Kdaj uporabimo biomodulacijo? Po vsaki ekstrakciji zoba, po parodontalni terapiji, pri opečeni sluznici in koži, urezninah, opraskaninah na obrazu … Biomodulacijo lahko uporabimo praktično pri vsaki poškodbi – iz zdravstvenih razlogov ali nehoteni.

V postopku laserske biomodulacije spodbujamo celjenje ran z lasersko svetlobo nizke moči. Laserska svetloba spodbudi delitev novonastajajočih celic v rani, proizvodnjo kolagena in nastajanje novih žil. Zmanjša se bolečina, ki se je pojavila zaradi rane. Terapija je povsem neboleča in varna. Klinično dokazano spodbuja celjenje kože, sluznic in kosti.

LASERSKI ESTETSKI POSEGI

Dlačicam na obrazu recite adijo!

Pogledate se v ogledalo, izgledate odlično … Ampak le zakaj vam teh nekaj dlačic pod nosom, na bradi ali licih kali izgled? Ustna medicina ima za vas dolgotrajno rešitev! Nudi vam lasersko odstranjevanje dlačic na obrazu.

Kako laser odstrani dlačice? Svetloba laserja Nd: YAG se vsrka v pigment (melanin), ki se nahaja v dlaki in samem izvoru (foliklu) dlake. Laser na ta način uniči dlako. Dlačice rastejo v več fazah. Uničimo jih lahko samo v začetni fazi rasti, ko so še zasidrane v dlačnem foliklu. Ob vsakem posegu v idealnih pogojih tako uničimo maksimalno 25 odstotkov dlačic. Izkušnje kažejo, da je za dolgotrajni učinek v povprečju potrebnih osem obiskov.

Poseg je prijetnejši kot depilacija z voskom, med posegom pa področje odstranjevanja hladimo. Je varen in popolnoma naraven način odstranjevanja dlačic.

Ste na obrazu opazili drobne rdeče ali modrikaste žilice?

Ne skrbite! Znebili se jih boste le z enim laserskim posegom, ki deluje na enak način kot odstranjevanje dlačic. Svetloba se vsrka v pigment in na ta način doseže uničenje drobne žilice. Poseg je popolnoma varen in naraven.

Si želite, da bi vaš obraz spet mladostno zasijal na naraven način?

Leta terjajo svoje, če si to priznamo ali ne. Večina ljudi letom poizkuša kljubovati z različnimi kremami za obraz, ki obljubljajo nemogoče, saj imajo le površinski učinek. Nekateri se zatečejo k manj naravnim metodam, kot so vbrizgavanje hialuronske kisline ali botoksa. Dovolite nam, da vam predstavimo revolucionarno lasersko 3D-metodo pomlajevanja, ki se upira zobu časa! Primerna je za vse od 30. do 50. leta, ko so gube na obrazu manj izrazite.

Za mladosten videz vaše kože skrbi kolagen, ki z leti propada. Zato koža izgublja prožnost in lesk, deluje utrujena in uvela. Laserska energija laserja Er: YAG stimulira tvorbo novih, funkcionalnejših kolagenskih in elastinskih vlaken. Dosežemo takojšnje preoblikovanje in skrčenje obstoječih vlaken. Pospešena tvorba novih vlaken se začne takoj in se nadaljuje še šest mesecev po posegu.

Kako pa poteka 3D-metoda pomlajevanja? Deluje na kolagenska vlakna v koži obraza z notranje in zunanje strani:

  1. Pomlajevanje obraza skozi ustno votlino

S posegom zajamemo spodnjo polovico obraza in delujemo na stimulacijo kolagenskih vlaken. Uporabi se višjo lasersko energijo, saj je sluznica veliko odpornejša na take posege kot koža. Poseg odlično stimulira tvorbo kolagena, izboljša čvrstost in odpravi manjše gube.

  1. Globinsko pomlajevanje kože na obrazu

Uporabimo laser na nižji valovni dolžini, ki poskrbi za globinsko delovanje. Na ta način učvrsti kolagen, poveže podkožne sloje in poskrbi za bolj napeto kožo.

  1. Površinski piling kože na obrazu

Nežno vam osvežimo zgornjo plast kože. Zgladimo najmanjše gubice in zmanjšamo pore. Vaša koža spet naravno zasije! Po posegu se na koži pojavi rahla rdečina, ki izgine po nekaj dneh. Dobite navodila za pravilno nego po posegu.

Postopek 3D-pomlajevanja obraza je varen in neinvaziven. Naj vas ne skrbi, da bi izgledali umetno! Obraz je po posegu videti naraven, tekstura kože je izboljšana, vsekakor pa delujete bolj mladostno.

3D-pomlajevanje obraza izvajamo od oktobra do aprila, saj se je po terapiji treba izogniti sončnim žarkom. Pomlajevanje obraza skozi ustno votlino pa izvajamo vse leto.

Tamara Gogala, dr. dent. med & Tomaž Ivanušič, dr. dent. med

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor