AMBASADOR USTNE MEDICINE: September … simbol novega začetka

Novo šolsko leto šolarčkov, dijakov ter še zadnje izkoriščanje prostih dni študentov. Septembra znova zaživijo šolske klopi in vsak prinese zgodbo o svoji poletni dogodivščini.

Tudi v Ustni Medicini se začuti ta energija začetkov, zopet vneto delo in obisk prijetnih in sproščenih obrazov, ki so si med poletnimi dopusti privoščili oddih izven naših ordinacij.

Letos sam september name deluje zelo nostalgično, saj se spominjam svojih šolskih dni, tako osnovnošolskih kot srednješolskih, spomin na mlajša leta pa me pripelje do tiste radosti in navdušenja avgusta, ko veselo kupujemo šolske potrebščine.

Tistega občutka se zelo rada spomnim, saj sem svoje potrebščine imela prav rada, skrbno sem pomagala mami zaviti zvezke ter v vsakega narisala neko asociacijo na predmet, ki mu je bil zvezek namenjen. Noč pred prvim šolskim dnem nisem mogla zaspati ter sem nestrpno odštevala ure do prvega šolskega dne. Z leti se je navdušenje spreminjalo, vse manj je bilo tiste otroške radosti in vse več neke mladostniške, pri kateri pa je bil sam poudarek na prijateljih, ki sem jih pridobila tekom šolanja. Mislim, da sem pravo prijateljsko vez, ki bo trajala skozi celotno življenje, ustvarila v srednji šoli. Ti spomini pa so precej drugačni, bolj so mi prirasli k srcu, saj sem obiskovala šolo, ki mi je bila v veselje. Zato vsako leto septembra pomislim na srednješolske klopi in si zaželim samo mesec dni tistih dni, ki sem jih tako imela rada.

Letos pa ima september zame še en večji pomen, namreč zgodili so se veliki premiki v mojem življenju. Za stopničko sem postala zrelejša, saj je pred mano nova služba, ki je pustila na meni velik vtis; še prejšnje leto nisem upala niti sanjariti o takšni službi, sedaj pa je del mojega vsakdanjika. Dosegla pa sem še eno stopničko ter s svojo sorodno dušo izrekla usodni da. Mislim, da sem od vedno ljubila septembre, saj sem si vedno nove cilje in začetke začrtala prav v njem … Letošnji september pa je poln novih začetkov. Se že veselim naslednjega.

 

Upam, da tudi vam septembri prinesejo nove začetke! 🙂

 

Azra Kovačević, asistentka

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor