prva-zobna-scetka

Prva zobna ščetka

Kar nekaj spominov imam na to, kako me je mami “mučila” vsak večer v kopalnici, ko je zelo temeljito ščetkala moje zobe. Skoraj vse do osnovne šole. Pa tudi po tem je še nekaj časa zelo strogo nadzorovala, kako sama opravljam to nalogo … Danes sem ji za to nadvse hvaležna.

S ščetkanjem pri otroku začnemo takoj, ko izraste prvi zobek. Takrat je najbolje pričeti s solo ali čopasto ščetko. To je TePe Tuft zobna ščetka, ki jo lahko uporabljamo tudi pri ustni higieni z zobnim aparatom. Omogoča nam, da očistimo zobek vse okrog in okrog. Takrat še ni potrebno uporabljati zobne paste.
Če s čopasto ščetko ne bo šlo, lahko poskusite za začetek tudi z naprstnikom. Tega imamo na voljo v kompletu z 99 % naravno zobno pasto. Silikonski nastavek za prst s ščetinami omogoča, da pomasiramo dlesni ob ščetkanju prvih zob. Zobna pasta pa je obogatena s kalcijem in hidroksiapatitom, ki krepita zobno sklenino.

Vsekakor pa vam predlagam, da otroka čim prej navadite na zobno ščetko. Kot prva je odlična TePe Mini x-soft ščetka, ki ima na koncu zoženo obliko glave ščetke. Zobno ščetko lahko prilagodimo situaciji v ustih tako, da vrat ščetke segrejemo pod vročo vodo, upognemo v želen položaj ter ohladimo v mrzli vodi.

 

Ko je v ustih že nekaj mlečnih zobkov, je smiselno začeti z nitkanjem in to navado pri otroku vzpostaviti že v samem začetku. Za boljšo zaščito

čez dan pa priporočamo ustno peno za otroke, ki mehča zobne obloge in tako olajša čiščenje oziroma ščetkanje.

 

 

       Mini floser

    Čopasta zobna ščetka

   TePe Select Mini

e-obvestila

Želite prejemati najnovejše članke o ustni higieni in napredkih v zdravljenju zobnih težav? S prijavo na e-obvestila boste že postali del družine Ustne Medicine.