Stopili smo v korak s časom …

invisalign

… in dobili smo Invisalign.

Z veseljem oznanjam, da od marca naprej na naši kliniki uporabljamo za zdravljenje ortodontskih nepravilnosti tudi termoplastične aparate INVISALIGN. Dolgo časa smo namreč poslušali čudovite zgodbe o njih, in ker se za urnim vrancem vedno dviga prah, je bilo zgodb o teh nevidnih aparatih vedno ogromno. Dokler nas niso prehiteli vrli sosedje in nam končno ponudili zadevo. Medtem smo preverili, kako deluje konkurenca, in se na žalost pošteno opekli. Izgubili smo zaupanje v tovrstno zdravljenje in spet tiščali glavo v pesek. Dokler ni prišla v Ljubljano zelo dobra prijateljica Dalia iz Vilne in mi odprla oči ter razložila bistveno prednost te mehanike. Bingo. Ni več poti nazaj in takoj bomo začeli.

Invisalign je na ameriškem tržišču že dolgo časa, ideja, s katero so prišli na ortodontsko prizorišče na začetku stoletja, je fenomenalna. Z morfingom iz začetnega do končnega stanja so naredili serijo prozornih aparatov, s katerimi nato v nekajtedenskih razmikih postopno premikamo zobe iz začetnega do končnega položaja. S 3D-tehnologijo, ki je trenutno največji bum v zobozdravstvu, se je postopek diagnostike, načrtovanja in izdelave aparatov tako skrajšal, da je ta tehnologija prevladala. Še okoreli zvezdasti velikani (ortodontska podjetja) se sedaj počasi približujejo tem novostim.

Ker je tehnologija veliko uporabnikom omogočila dostop do ortodontskega zdravljenja, se je tudi razvijala izredno hitro, tako da lahko govorimo že o pravi revoluciji, ki z zamikom prihaja tudi k nam. Seveda ni vse zlato, kar se sveti, in še vedno je specialist ortodont tisti, ki naj postavi diagnozo in predstavi načrt zdravljenja, vendar je lahko sedaj postopek hitrejši in predvsem enostavnejši za uporabnika (pacienta).

Že sedaj se lahko naročite na pregled, na katerem vam bomo še podrobneje predstavili ta način zdravljenja, do poletja 2017 pa lahko izkoristite tudi 35-odstotni popust na aparate Invisalign.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor