Prvi v Sloveniji!

Spet smo postavili mejnik v slovenskem ortodontskem prostoru. Kot že davnega leta 2011 sem prvi v Sloveniji začeli uporabljati nevidni incognito nesnemni ortodontski aparat, ki se ga namesti na notranjo stran zob. Takrat je bila to velika revolucija pri zdravljenju zobnih in čeljustnih nepravilnostih. Ne le pri nas, tudi v bližnji okolici se je ta način zdravljenja počasi prebijal do specialistov. Seveda je sedaj to že standard v številnih ordinacijah, ki se ukvarjajo z zdravljenjem položajnih nepravilnosti zob in čeljusti.

Tokrat smo ponovno stopili v ospredje v našem prostoru, in sicer s 3D-digitalizacijo ortodontskega načrtovanja. Kot smo omenili že v prejšnjih številkah našega Novičnika, smo začeli uporabljati svetovno znane termoplastične prozorne aparate Invisalign. Tehnologija pri teh aparatih se je v zadnjih desetih letih tako razvijala, da počasi postajajo prihodnost ortodontskega zdravljenja. Njihova največja prednost je digitalno zajemanje diagnostičnega študijskega modela, kar pomeni, da s posebno kamero pridobimo številne posnetke, ki jih nato računalnik sestavi v 3D-model. Slednjega s posebnimi visokotehnološkimi programi obdelamo do te mere, da sestavimo idealen končni rezultat in na podlagi simulacij izdelamo termoplastične prozorne aparate, s katerimi pripeljemo zobe v novi, pravilnejši položaj. Revolucijo predstavlja to, da ne potrebujemo nadležnega odtiskovanja s posebnimi in problematičnimi masami, pri katerih je bilo izredno težko zagotoviti natančno repliko vseh zob. S 3D-kamero lahko v primeru netočnosti sken enostavno popravimo ali v trenutku naredimo novega. Obdelava tega je tako že na začetku bistveno enostavnejša, izdelava aparata pa hitrejša.

Veseli nas, da tako še naprej ostajamo vodilni na področju ortodontije v Sloveniji in bližnji okolici. Brez vas, dragi gosti Ustne Medicine, to ne bi bilo mogoče. Hvala vam za zaupanje in se že veselimo vašega obiska!

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor