umivanje zob

Ni pomembna kvantiteta, ampak kvaliteta

Vsi vemo, kako težko je zjutraj vstati in odhiteti v službo. Na delovnem mestu se potem od nas pričakujejo popolna predanost in zavidljivi rezultati. Odhitimo domov, skrbimo za družino, dom … Zvečer pogledamo večerna poročila, še zadnjič v dnevu zavijemo z očmi zaradi dnevnega političnega dogajanja in utrujeni odidemo v posteljo.

Kje naj ob tem tempu življenja najdemo čas še za temeljito ustno higieno, kot jo priporočamo strokovnjaki? V ambulanti pogosto srečujem ljudi, ki me prepričujejo, kolikokrat si umijejo zobe. Zjutraj, zvečer, po vsaki jedi, pa še vmes.

Ob preveliki količini zobne paste dobimo občutek svežine že po nekaj sekundah, ob tem pa lažen občutek čistih zob. Prepogosto umivanje zob je nesmiselno, ker je skoraj vedno površno, s tem pa ne dosega svojega namena, to je odstranitev zobnih oblog.

Svetujem, da postavimo kakovost umivanja zob pred pogostost. Dovolj je natančno čiščenje dvakrat dnevno in vsaj enkrat na dan tudi čiščenje medzobnih prostorov. Nič nenavadnega ne bo, če me boste videli v avtu na križišču pri rdeči luči ali v zastoju z medzobno ščetko ali zobno nitko v roki.

Enkrat si poskusite umiti zobe brez zobne paste. Toliko časa umivajte s pravilno tehniko, da boste imeli občutek čistih zob. Toliko časa, kot ga boste potrebovali, si vzemite tudi pri običajnem čiščenju z zobno pasto.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha