Krona ali prevleka za popolno obnovo zoba

Krone, prevleke ali “pokrovčki” so restavracije, ki se naredijo po meri in se natančno prilegajo obstoječemu zobu. Tako ga zaščitijo, ojačajo, obnovijo njegovo anatomijo in funkcionalnost ter poskrbijo za estetski ter naraven izgled zoba. Vse prevleke v našem centru ročno izdelujejo vrhunski tehniki (“keramičarji”), ki s tem zagotovijo idealno barvo, prileganje ter obliko v ustih.

Krona ali prevleka je popolna obnovitev zoba. Obliko ji določi zobozdravnik, izdela pa se v zobotehničnem laboratoriju (sedaj tudi že v aparatu CAD-CAM). Prevleke so lahko polno keramične ali kovinsko keramične. Uporabljajo se plemenite kovine, ki imajo večjo vsebnost zlata, platine ali paladija. Zaradi vsebnosti teh elementov se bolje vežejo na porcelan, povzročajo manj alergij, ker ne vsebujejo niklja. Polno porcelanske prevleke uporabljamo predvsem ne sprednjih zobeh, kovinsko keramične pa na zadnjih, saj le te bolje prenašajo večje sile pri žvečenju.

Podobno kot luske tudi keramične prevleke polepšajo vaš nasmeh in poskrbijo za občutek, podoben tistemu, ki ga daje naravni zob. Prevleke so nujne v primeru, ko je zob tako poškodovan, da ga z zalivko ali inlejem/onlejem ne moremo obnoviti.

Prevleka je potrebna v 3 primerih:

1. Ko je potrebno zaščititi poškodovan, gnil ali počen zob.
2. Ko želite izboljšati estetski izgled vašega nasmeha.
3. Kadar pokrijemo in zaščitimo zob po koreninskem zdravljenju.

Katero prevleko izbrati v množici materialov na trgu?

Polno-keramične prevleke so izredno estetske ter popolnoma posnemajo izgled naravnega zoba. So kot luske, le da pokrivajo večjo površino zoba. Njihova trdnost je manjša od trdnosti cirkonijeve ali kovinsko-keramične prevleke.
Kovinsko-keramična prevleka je s keramiko obdana kovinska kapica. Omogoča veliko trdnost, vendar pa je manj estetska in tudi manj konservativna rešitev.
Cirkon-keramična prevleka je sodobna izbira v vseh primerih, ko polno-keramična prevleka ne more zadostiti griznim zahtevam, obenem pa so estetske zahteve pacienta visoke.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha