Ustna

Ko greš k zobozdravniku z nasmehom

Zobozdravstvena klinika Ustna Medicina je pred tremi leti obogatila mestno življenje v prestolnici. Ko se odpravimo na sprehod po Ljubljani, nas pot skoraj zagotovo ponese tudi na Nazorjevo ulico, kjer iz mestnega vrveža vstopimo v prijetno okolje pomirjujočih barv in prijaznih nasmehov. Pozitivna energija in zakladnica znanja ter odgovori na vse tegobe, ki pestijo ustno votlino, nas popeljejo v novo dimenzijo zobozdravstvene oskrbe. Zobozdravnik je bil od nekdaj ‘bavbav’. A saj veste, kaj pravijo – strah je na zunaj velik in mogočen, notri pa votel, brez prave vsebine. Že na začetku sta idejni vodji, dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med., in Matej Pirtovšek, dr. dent. med., na prvo mesto postavila storitve na najvišjem nivoju ter pacienta z vsemi njegovimi strahovi.

Ubrali ste popolnoma drugačen pristop do pacientov, kot smo ga bili sicer vajeni pri nas. Zakaj se moramo težav v ustni votlini lotevati celostno?

USTNA MEDICINA: Usta so integralni del telesa in zobje še zdaleč niso samo zobne krone, to je tisti del zoba, ki ga vidimo. Zobozdravniki imamo na voljo vsaj sedem specializacij, kar kaže kompleksnost ustnega področja. Hkrati je naš študij tesno povezan z medicinsko fakulteto, kar dodatno kaže na tesno povezavo ust, telesa in ne nazadnje tudi duha. Z všečnim nasmehom je laže živeti kot brez zob. Usta v celostnem smislu zajemajo večji del glave in prek obzobnih tkiv ter zob komunicirajo z oddaljenimi organi v telesu. Kar želimo sporočiti ljudem, je, da je sleherni poseg zobozdravnika v ustih bistvenega pomena za zdravje celotnega telesa.

Od kod izvira strah pred zobozdravnikom in kako ga pri vas odpravite?

USTNA MEDICINA: Strah pred zobozdravnikom največkrat izvira iz otroštva. Je naučen, posledica izkušenj, ki smo jih ljudje doživeli med odraščanjem. Če se samo spomnimo osnovne šole in sedenja v čakalnici, zbadanj prestrašenih sošolcev in klasičnega vonja, ki je takrat vladal v vseh ordinacijah, je jasno, da spomin na zobozdravnika ni prijeten. Poleg tega so se posegi izvajali brez anestezije, mnogokrat grobo (asistentka je morala biti močna, da je lahko držala glavo nemirnemu otroku), še več, grožnja z obiskom zobozdravnika se je uporabljala celo kot vzgojna metoda. Kako se po vsem tem ne boš bal človeka s svedrom?!

Nadzor in upravljanje s strahom je ena izmed bistvenih vrlin in namer, ki jih moramo obvladati. Gostom Ustne Medicine ponudimo možnost, da celotno zobozdravstveno izkušnjo doživijo drugače, dostojanstveno in na prijeten način. Bistveno pri tem je, da gradimo odnos, da se dobro spoznamo in upoštevamo pacientove življenjske okoliščine.

Veste, ni edini strah tisti pred bolečino oziroma posegi. Ljudje se bojimo sprejeti napačno odločitev, bojimo se tega, da bomo napačno obravnavani, da nas bodo vodili nekam, kamor nočemo, a nam bo to predstavljeno kot nujno, itd. Vse te strahove moramo obravnavati in jih odpraviti. Iskreno zanimanje za sočloveka je na tem mestu edini recept. Včasih pozabimo, da ima lastnik zob tudi srčni utrip, če smemo malo karikirati.

Dobra diagnostika je eden ključnih uspehov pri vašem delu. Zakaj je ta tako zelo pomembna?

USTNA MEDICINA: Brez dobrega načrta ni dobre izvedbe. V gradbeništvu se tega kar dobro zavedajo. Gotovo se lahko poistovetite z izjavo, da če bi še enkrat gradili ali prenavljali, bi marsikaj naredili drugače. Nepravilno načrtovanje v gradbeništvu načeloma ne prinaša tako resnih posledic kot v medicini. V medicini ni šale in zobozdravniki ali zdravniki si ne morejo privoščiti napak. Diagnostika je ključna za predvidljiv potek in zaključek terapije, predvsem pa za trajnost posegov, ki jih izvajamo. Brez primerne diagnostike (v ustih na štirih področjih: parodontalna bolezen, zobne krone in zobne korenine, funkcija, estetika) si preprosto ne znamo predstavljati svojega poklica in poslanstva.

Znani ste po tem, da svoje paciente in širšo javnost osveščate o težavah, s katerimi se vsi srečujemo. Velik poudarek dajete diagnostičnemu odkrivanju parodontoze, ki prizadene večino prebivalstva. Pravite ji kar ‘skriti ubijalec’. Kakšne težave nam lahko povzroča?

USTNA MEDICINA: Težave lahko razdelimo v dve kategoriji: lokalne (ustne) in telesne. Krvaveče dlesni, majavost zob, ustni zadah in izguba zoba so simptomi ‘parodontoze’. Danes je v svetu parodontalna bolezen glavni vzrok za izgubo zob. Včasih je bila to zobna gniloba. Še več, je najbolj razširjena kronična bolezen sodobnega človeka. Izpad zoba pa je nekakšna invalidnost, saj pomeni zmanjšano, včasih zelo prizadeto grizno funkcijo, estetiko, počutje in zdravje. Ravno pri zadnji kategoriji se vidi, kako usodna in pomembna je parodontalna bolezen za telesno zdravje. Znanstveno je namreč dokazan vpliv parodontalne bolezni na razvoj ali potek mnogih bolezenskih stanj. Sladkorna bolezen in parodontalna bolezen namreč dvosmerno vplivata druga na drugega. Če imate parodontalno bolezen, imate 200 do 300 odstotkov večje tveganje za možgansko kap in srčni infarkt. Nosečnice, ki imajo vneta obzobna tkiva, imajo 700 odstotkov večjo verjetnost za prezgodnji porod oziroma nizko porodno težo novorojenčka. Omenimo še vpliv na kronična obolenja sklepov, razvoj pljučnega abscesa in tudi razvoj nevrodegenerativnih bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.

Zato je treba parodontalno bolezen odkrivati proaktivno, torej iskati znake obolenja, ne pa skupaj s pacientom čakati, da se razvije bolezen do te mere, da nas nanjo opozorijo simptomi. Odkrivanje in zdravljenje parodontalne bolezni je torej prvi korak do dolgoročnega ustnega zdravja.

Splošno mnenje v družbi pravi, da smo na stara leta obsojeni na izpadanje zob. A ni tako. S pravilno nego in pravočasnim odkrivanjem parodontalne bolezni se temu lahko izognemo. Kaj moramo storiti?

USTNA MEDICINA: Današnjemu zobozdravniku je popolnoma jasno, kaj privede do izpadanja zob. To je v veliki večini posledica okužbe z bakterijami, ki se lahko kaže kot parodontalna bolezen ali zobna gniloba, t. i. karies, ki brez zadržkov napreduje v vnetje zobne pulpe (živca), prek tega pa v čeljustni kosti nastane granulom. S tema dvema vnetnima procesoma izginja kost, v kateri je vsajen zob, in vsakemu je jasno, da če okrog zobne korenine ni kosti, zob ne more stati in obstati v ustih. Da bi ne prišlo do izgube zob, moramo vsak dan dvakrat očistiti zobe z ročno zobno ščetko in VSAJ ENKRAT s pripomočkom za higieno medzobnih prostorov. Seveda je treba redno obiskovati zobozdravnika in se zanimati za svoje zdravje. Največ težav imajo tisti, ki zdravje svojih ust prepustijo samo zobozdravniku v smislu ‘ON že ve, kaj počne’. Udeležba v procesu diagnostike in načrtovanja je nujna za dobre in zdrave dolgoročne rezultate.

Zadnje čase se pogosto srečujemo z oglasi, ki promovirajo hitre in poceni rešitve za zobozdravstvene storitve. So te res mogoče glede na to, da gre za kompleksne postopke?

USTNA MEDICINA: Človeška narava je takšna, da si želimo in posledično tudi pričakujemo enostavne rešitve za kompleksne probleme oz. kompleksne in kakovostne rešitve z velikim popustom. Saj poznate tisto znano naivno vprašanje: “Katera je že tista magična tabletka za hujšanje?” Izdelujejo jo v deželi Ni je.

Zavedati se moramo, da se večina kompleksnih stanj in tveganja za zaplete v ustih ne razvije čez noč (razen akutnih poškodb), zato pričakovanje, da se bodo takšna stanja preprosto rešila, ni na mestu. Tu se pokaže pravilna drža sodobnega zobozdravnika oziroma celotne ekipe, da pacienta pravilno usmeri. Da pokaže pravilno pot od danes k jutri in pravilno usmeri pacientova pričakovanja. Strinjamo se, da takšna drža ni preprosta, še manj pa priljubljena. Vendar je to nekaj, kar dolgujemo pacientom. Za to smo ustni zdravniki, ne samo zobarji ali dentisti. Na žalost pa se nekateri tega ne zavedajo oziroma so do omenjenega etičnega trenutka zavzeli komercialno držo. Ne samo, da obljubljajo enostavno in hitro pot, ampak premiso še dodatno nadgradijo z dvema zelo priljubljenima besedama: kakovostno in poceni. Ali obstaja še kaj lepšega?

Hitrim in poceni rešitvam po navadi dela družbo diagnostika istih kvalitet. To je osnovni problem. Če ne izveš natančno, kje je pacient na zemljevidu ustnega zdravja, kako ga boš potem vodil po poti do zdravja? To je vožnja z letalom brez radarja, in to ponoči. Sleherna terapija mora biti pacientu prirejena, in to mora biti odločitev, sprejeta na podlagi dejstev, ne pa domnev in predvidevanj.

Lahko je poceni in hitro, a potem ne more biti kakovostno. Povedano drugače: dobro delo ni poceni, ceneno delo ni dobro.

V enem dnevu torej ne moremo dobiti novega nasmeha. Kako pri vas poteka zdravljenje, kot so recimo zobni vsadki, in koliko časa potrebujemo za kakovostne rezultate?

USTNA MEDICINA: Pa tudi v enem ali dveh tednih najpogosteje ne gre. Zelo malo je ljudi, ki pridejo že pripravljeni na estetske posege. Skoraj vedno je potrebna priprava. Priprava in njen čas trajanja sta odvisni od diagnostičnih podatkov. V povprečju bi lahko rekli, da je celostna rehabilitacija odvisnosna od stanja, s katerim ste prišli k nam – traja od enega meseca do pol leta. Če govorimo o implantoloških oskrbah, je ta čas od nekaj mesecev do enega leta, lahko tudi dlje. Zobni vsadki so kompleksni in njihova nepremišljena raba lahko dolgoročno prinese primerne težave pri takem pristopu oz. se hitrosti končne rešitve podreja puljenje povsem zdravih in dolgoročno ustreznih zob.

Kako pa je z uporabo materialov? Koliko se ti lahko razlikujejo pri posameznih zobozdravnikih?

USTNA MEDICINA: Materiali so izredno pomembni, nikoli pa ne bodo ‘rešili’ pacienta pred napačnimi usmeritvami zobozdravstvenega tima. Zavedati se moramo, da je zobozdravstvena industrija zelo agresivna pri ponujanju naslednjega najboljšega materiala. Izbira materiala je nekaj, kar se zgodi na koncu. Seveda se materiali od zobozdravnika do zobozdravnika razlikujejo, a na splošno lahko trdimo, da večina uporablja zelo dobre materiale. Predstavljajte si to na drugačen način: dobra kuhinja se prepozna po dobrem kuharju in pravilnem receptu, ne toliko po bio korenčku. Se strinjate?

Hkrati pa nas po materialih prepozna mnogo pacientov, predvsem po tem, katerim se izogibamo. Tako uporabljamo biokompatibilne materiale, kovinam, ki so v preteklosti naseljevala usta slovenskih pacientov, se izogibamo, o amalgamu pa verjetno sploh nima smisla izgubljati besed.

V zobozdravstvu uporabljamo več kot dvesto različnih materialov, večina je podpornih, torej nam služijo, da dobro opravimo svoje delo. Keramika, titan, kompoziti, polnilni materiali za koreninsko zdravljenje, torej vse, o čemer sprašujete, ko govorimo o materialih, je le majhen del zgodbe o materialih. Veliko jih je po funkciji podpornih ali začasnih. Vsi pa morajo biti vrhunski.

Si lahko z neprimerno uporabo materialov celo ogrozimo življenje?

USTNA MEDICINA: Materiali, ki jih uporabljamo pri nas pri slehernem posegu, so skrbno izbrani, kriteriji biokompatibilnosti, bioinertnosti in morebitne bioaktivnosti so skrbno proučeni, kar na kratko pomeni, da je izbor materialov kompatibilen z vašim telesom, in če že ne spodbuja rasti celic, je vsaj ne ovira. Sodobne, t. i. civilizacijske bolezni imajo več vzrokov in usta predstavljajo pomemben vir dodatnih dejavnikov. Ne pozabimo vnetnih bolezni, kot sta parodontalna bolezen in granulom, pri katerih so vir težav bakterije, vendar za zdravljenje obeh potrebujemo sodobne materiale. Med materiali je najvišje uvrščen amalgam, ki vsebuje skoraj polovico živega srebra. Toksičnost živega srebra je dobro raziskana in novejše študije jasno kažejo, da amalgam v ustih značilno vpliva na količino živega srebra v človeškem telesu. Na Ustni Medicini ne uporabljamo kakršnih koli kovin. Ravno zato smo v fazi izbiranja sistema za polnokeramične vsadke, ki so prihodnost, vendar imajo v tem trenutku še nekaj pomanjkljivosti. Letos smo v sodelovanju z Institutom Jožefa Stefana pričeli tudi uradno raziskavo na temo bioaktivnih materialov na področju zdravljenja zob.

Kakšne nevarnosti nam pretijo, ko se odločamo za hitre rešitve?

USTNA MEDICINA: Glavna nevarnost tiči v tem, da se z nepremišljenimi in hitrimi odločitvami izpostavimo tveganju za prihodnje zaplete na vseh štirih področjih ustnega zdravja: biološkem (dlesen in kost), bimehaničnem (zobna krona in korenina), funkcijskem (ugriz in medsebojni odnos zob) ter estetskem. Vsi smo ljudje, in velikokrat je prav, da se prepustimo življenju in ne razmišljamo preveč togo. A ko gre za zdravje in zapleteno pot, ki čaka pacienta do želenega stanja, takšna spontanost odpade.

Predstavljajte si samo, da ste na letalu, katerega pilot se ravno ta dan odloči, da bo letel ‘malo spontano’. Da se bo hitro spravil na polet. Da preverjanje danes ni pomembno. Mislim, da bi nemudoma vsi izstopili s tega letala, kajne?

Ali da ima vaš otrok oziroma ljubljena oseba srčno operacijo, kirurg, ki ste mu zaupali življenje nekoga, pa ima ta dan ob štirih popoldne golf, ki ga ne bo izpustil za nič na svetu. Zato bo operacija končana do treh. Ste še za srčno operacijo?

Ko gre za ustno zdravje, pa velikokrat zobozdravniki sami podležejo pričakovanjem trga. Tako ne gre in ne sme iti. Pacienti si zaslužite preudarno in intelektualno presojo o tem, katera terapija primerna za vas, četudi jo zaradi razočaranja ali odstopanja od pričakovanj zaradi tega zavrnete. To je poštenost. To je tisto, čemur židje pravijo ‘menschkeit’. Nevidna vez med dvema, ki ne bo zaradi integritete nikoli prekinjena.

S hitrimi rešitvami to vez nasilno prekinemo in zdravstvene posledice so največkrat Poleg izgube zaupanja in razočaranja v zobozdravstvo kot dejavnost je to glavna nevarnost, ki ji je izpostavljen pacient.

Ob medijski poplavi popolnih teles in nasmehov se verjetno tudi vi srečate s pacienti, ki želijo hitre in zgolj estetske rezultate, ob tem pa pozabijo na osnovno zdravje in zdravljenje? Kakšno vlogo ima v tem primeru zobozdravnik?

USTNA MEDICINA: Po pravici povedano, vrata naše klinike prestopajo ljudje, ki se zavedajo pomembnosti priprave in tega, da je estetika zadnja v vrsti, vendar ne nepomembna. Lep in všečen nasmeh je izredno pomemben in z veseljem ustrežemo, vendar so koraki do tja jasni. Zobozdravniki ne smemo nasedati samo željam pacientov. V tem primeru moramo biti potrpežljivi vodje s ciljem zvišanja zavedanja o ustnem zdravju.

Ljudje pri zobeh pogosto gledamo le na estetiko in želimo iskati ‘cono udobja’, ko se v ustih nič ne dogaja in ne čutimo bolečine ali skelenja. A ob tem pozabljamo, da so bolezni zob in obzobnih tkiv pogosto zelo zahrbtne, in ko jih odkrijemo, je storjene že veliko škode. Kako preprečimo, da bi se znašli v takšnih situacijah?

USTNA MEDICINA: Znan je rek: “Če želiš napredek in uspeh, moraš najprej izstopiti iz cone udobja.” Torej, v cono neudobja morata vstopiti tako pacient kot zobozdravnik. Ko se srečata tam, se lahko začne zgodba o uspehu in pot do fotografije, na kateri se na koncu vsi smejijo. ‘Neudobje’, ki pacienta torej čaka, je naslednje: sprejeti mora, da sta le celostni pregled in podroben pogovor s pacientom točka, na kateri lahko gradimo in pozneje vzdržujemo ustno zdravje. Hitri načrti zdravljenja in predračuni prek dvominutne analize ortopana torej odpadejo. Dalje: pacient mora sprejeti, da je on/ona lastnik diagnoze oziroma trenutnega stanja v ustih. To pomeni, da se mora aktivno vključiti v proces zdravljenja in ne more samo pričakovati, da bo zobozdravnik naredil svoje. Tretja stvar, ki se mora zgoditi: pacient mora ceniti investicijo v ustno zdravje in delo, ki ga opravlja celotna ekipa. Z drugimi besedami, na zobozdravstvene storitve ne sme gledati kot na izdelke na prodajnih policah nakupovalnega centra.

Za zobozdravnika je na drugi strani pomembno, da se pacientom o vseh stvareh pogovori na primeren način. Za to sta potrebna čas in popolnoma drugačen pristop do pacienta. Najprej duša, potem usta, šele na koncu zobje.

Ste zasebna zobozdravstvena klinika. Ali se pogosto srečujete z vprašanji koncesije. Zakaj so zasebne storitve za pacienta boljše?

USTNA MEDICINA: Odgovor je večplasten in za popolno pojasnitev zahteva vsaj dodatni članek. Na kratko: naš sistem zdravstvenega zavarovanja ne deluje, in tega se vsi dobro zavedamo. Zasebniki si postavljamo svoja pravila, kar avtomatično pomeni, da imamo čas za vas, tako za vašo zgodbo, čustva kot sleherni poseg v vaših ustih. Hkrati ne potrebujemo dovoljenja kogarkoli za nakup nove opreme in vlaganja v raziskave. Sistem zavarovanja ima preveč omejitev, in če zobozdravniki končamo fakulteto s 100 odstotki znanja, lahko v obstoječem sistemu tega znanja uporabljamo kakšnih 20 odstotkov. Mislim, da smo s tem povedali bistvo. Koncesijo bi z veseljem imeli, vendar z obstoječimi pravili nikakor ne.

S povečanim obsegom dela se povečuje tudi število zaposlenih. V zadnjih mesecih se vam je na kliniki pridružilo veliko novih sodelavcev. Ste uigran tim, ki dela s skupnim ciljem, to je zagotavljanje najbolj kakovostnih zobozdravstvenih storitev. Koliko doktorjev in asistentk je trenutno na voljo pacientom Ustne Medicine?

USTNA MEDICINA: Celotna ekipa trenutno šteje 23 ljudi, torej se je od ustanovitve Ustne Medicine povečala za 550 %. Terapevtov je deset, asistentk in asistentov je osem, v sprejemnici so trije. Izpostavljamo še Dentoteko, našo dentalno lekarno, ki jo najdete na Nazorjevi 3 in jo vodita dve osebi. Posebej smo veseli za poslovalnico v Novem mestu, ki pod vodstvom Simona Beleta in neutrudljive asistentke Jasmine doživlja vse večji uspeh in prepoznavnost.

Poudariti bi želeli, da smo vsi, ki smo udeleženi v zdravstvenem procesu, udeleženi aktivno in delujemo kot tim. To pomeni, da so pacienti obravnavani konziliarno, multidisciplinarno. Veseli smo, da smo v slovenskem prostoru z nenehnim ozaveščanjem dosegli glavno nalogo projekta Ustna Medicina, ki je ugledal luč sveta pred štirimi leti in je pozneje prerasel v kliniko. Da se vse več ljudi zaveda pomena ustnega zdravja za telesno zdravje in tega, da so zdrava obzobna tkiva prva stopnička, na katero moramo stopiti, če želimo dolgoročno ustno stabilnost in udobje.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha