Babilonci

Babilonci so imeli eno zelo zanimivo navado v kulturi, vsaj zdi se mi, da so bili Babilonci, mogoče je bilo katero drugo ljudstvo. Ne glede; ta navada je, da so vsakih devet let zamenjali svojo poklicno kariero. Menili so, da je to nujno potrebno za zdrav duhovni razvoj in dobro življenje. Tako se je primerilo tudi v mojem življenju. V zadnjem času sem se posvetil svoji otroški ljubezni, ljubezni, ki sem jo sanjal že kot otrok in zelo intenzivno v srednji šoli. Okoliščine in tudi moja lastna presoja so želeli, da sem šel po daljši poti. Ta določitev se je pokazala za edino pravilno in z goro izkušenj v splošnem zobozdravstvu sem se podal na pot oralne kirurgije. Neizmerna hvaležnost gre Davidu Dovšaku, dr. med., ki je s svojim izrednim strokovnim in pedagoškim znanjem organiziral zasebno šolanje v oralni kirurgiji, ki sem se ga z največjim veseljem udeležil. Glede šole sem zapisal naslednjo misel:

Šola v D-Centru je nekaj najlepšega, kar se je lahko zgodilo slovenskemu izobraževalnemu sistemu. Je inovativno, je bistveno, je praktično, je moderno, je enostavno natančno to, kar zobozdravnik potrebuje na izredno visoki ravni, in spet prilagojeno nivoju znanja, ki ga posameznik prinese s seboj. Enostavno genialen preplet teorije in praktičnih izkušenj, ki jih lahko preda le kirurg z odličnim pedagoškim čutom. Hvala, David, za organizacijo in vodenje tega izobraževanja.

Del posegov sem izvajal že leta poprej, del posegov sem spoznal na izobraževanju in jih z velikim  veseljem dodajam v zbirko. Tudi vaši odzivi so polni navdušenja in menim, da čutite, da delo prihaja iz srca. Ker je kirurgija zelo obsežna in pravzaprav zelo drugačna od splošnega zobozdravstva, enostavno moram predati ta del, v katerem sem tudi neizmerno užival, kolegom na Ustni Medicini. Za vsakega izmed vas bom izbral vam po energiji najbližjega terapevta, glede kakovosti so vsi več kot odlični. Prosim, ne vzemite tega, kot da se mi ne ljubi ali da bi se želel kogarkoli znebiti; vse vas zelo spoštujem in s težkim srcem predajam oz. mogoče se vidimo na kakem kirurškem posegu, čeprav upam, da tovrstnih terapij ne boste potrebovali. Vsekakor se priporočam za kakršenkoli oralnokirurški poseg, ki bi ga morebiti potrebovali vaši bližnji ali prijatelji. Del postopkov, ki jih uvajam, prihaja tudi iz Švice; tako se bomo v kratkem lotili medicinske hipnoze pred in med posegi, po posegih že izvajamo t. i. recovery, kar pomeni, da po posegu 30 minut počivate v posebni sobi, ostalo pa vam predstavim v prihodnjih številkah. Vsekakor se vidimo v čakalnem prostoru in rečemo kako besedo. Prehod se ne bo zgodil prek noči, imejte pa razumevanje za osebje na recepciji, če vam bo ponudilo termin pri za vas izbranem terapevtu.

Z neizmernim spoštovanjem

Dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor