Si upate skuhati svetlejši nasmeh?

Ščepec soli, 30 g sode bikarbone, prašičja mast, mačji kremplji … Hokus pokus – in pred vami je čudežni napitek za svetlejši nasmeh. Malo pretiravam, vendar številne podobne recepte lahko zasledite na spletu v obliki blogov ali videov.

Domači pripravki so lahko povsem v redu, vendar jih ne priporočamo. Večina vsebuje sestavine z abrazivnimi sredstvi, kot so recimo soda bikarbona ali aktivno oglje. To so sestavine, ki niso same po sebi škodljive, vendar zaradi svoje oblike belijo zobe tako, da z njih “podrgnejo” obarvane obloge. Torej vplivajo na našo zobno sklenino.
Prav zaradi tega vam bolj priporočamo naravne izdelke, kot so zobne paste Blackwood ali Gold od Splata, ki sicer vsebujejo aktivno oglje ali sodo bikarbono, vendar le njihov ekstrakt. Na ta način na kemijski ravni nase vežejo obarvane obloge in tako posvetlijo naš nasmeh.

Če boste že posegli po izdelkih s trgovinskih polic, zares pazite, da so naravni in blagi ter ne vsebujejo agresivnih sredstvev. Bolje je, da dlje časa potrebujete za pravi rezultat kot določeni instant učinki, ki nikakor ne morejo biti zdravi.
Za najučinkovitejše rezultate pa vam bo še vedno najbolje svetoval zobozdravnik ali higienik, ki bo upošteval celotno stanje v ustih in našel pravo rešitev za vas.

Kot že omenjeno, pa nikakor ne morete zgrešiti z izdelki iz Dentoteke, ki bodo posvetlili vaš nasmeh tudi do 2,5 % odtenka.

 

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor