5 dejstev o obarvanih zobeh

obarvani zobje

Če je zaradi obarvanih zob nebo nad vami zakril temen oblak in začel najedati vašo samozavest, potem je čas, da spoznate prave razloge za to nevšečnost in najdete najboljše načine, da si znova povrnete sijoč nasmeh. Spoznajte vzroke za obarvane zobe in najboljše načine za njihovo beljenje.

1. Temna hrana

Živila z močno barvo, torej takšna hrana, ki denimo obarva jezik ali trajno uniči prt, sčasoma obarva tudi naše zobe. Barva v hrani in pijači se sicer skriva v kromogenih, močno obarvanih molekulah, ki se pritrdijo na zobno sklenino. Med živila, ki obarvajo zobe, uvrščamo borovnice, maline, rdečo peso, paradižnikovo omako ipd.

2. Temna pijača

Podobno kot temna hrana, tudi uživanje temnih pijač sčasoma pripelje do neprivlačnih posledic na naših zobeh, ki na ta način izgubijo svoj prvotni lesk. Številne od teh pijač so pri mnogih ljudeh dnevno na jedilniku: kava, čaj, cola, rdeče vino ipd.

3. Tobak

Če kadite ali celo žvečite tobak, potem je zelo verjetno, da bodo vaši zobje kmalu postali sivi ali rumeni. Na tak način obarvanim zobem je pogosto tudi s sodobnimi metodami beljenja težko povrniti prvoten sijaj.

4. Dobra ustna higiena je ključ do sijočega nasmeha

Vsakodnevna ustna higiena in redni preventivni pregledi pri zobozdravniku so najboljši način, kako se izogniti beljenju zob v ordinaciji. Zobe si umivamo vsaj dvakrat dnevno, pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti niti na nitkanje.

5. Strokovno beljenje zob povrne nasmeh

Lepi zobje nam ne povrnejo samo bleščečega nasmeha na obraz, ampak nam dajejo tudi samozavest in posledično dvignejo kvaliteto našega življenja. V kliniki Ustna Medicina priporočamo beljenje zob po sistemu Opalescence, ki omogoča učinkovitost, varnost in dolgoročne rezultate.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor