lep nasmeh

Do lepega nasmeha brez brušenja zob

Lep nasmeh ni le želja mladih, ampak se pojavlja v vseh življenjskih obdobjih. Všečen nasmeh je namreč izvir samozavesti in sproščenosti. Neka amreška raziskava je pokazala, da se preko 99 odstotkov vprašanih strinja, da je lep nasmeh pomembna socialna prednost, kar 96 odstotkov ljudi pa verjame, da so osebe z lepim nasmehom privlačnejše. Čeprav živimo dlje, pa zobje evolucijsko gledano ne postajajo močnejši in odpornejši. Tako se na nek način “stara” tudi naš nasmeh, saj zobje postajajo tanjši in krajši.

Lepoto nasmeha določajo velikost zob, njihova postavitev in usmerjenost, barva, medsebojni odnos ter odnos do ustnic in dlesni, njihova dolžina, oblika in širina. Obstaja 22 pravil za predvidljiv in lep nasmeh, ki jih določamo pri vsakem pacientu. Nasmeh namreč ni nekaj, kar bi lahko enostavno kopirali iz enih ust v druga. Za manjše luknje ali poškodbe so plastični materiali, kot so kompoziti, zelo dobra izbira. Za večja uničenja pa je smiselno zob obnoviti s kompozitnimi in keramičnimi restavracijami. Na ta način zobu omogočimo dober videz, dolgoročno obstojnost in funkcijo, kar z navadno plombo ne bi bilo možno.

Lep nasmeh je stičišče zdravja, znanosti in umetnosti

Pogost dvom pri estetskih posegih je količina zobne substance, ki bi jo izgubili samo zato, da bi izboljšali videz. V današnjih časih je s primernim načrtovanjem ta izguba minimalna. Sodobne tehnike omogočajo dolgoročne in obstojne rešitve, moderni materiali so polnokeramični, kar pomeni izredno barvno ustreznost in nič več težav s temnimi, sivkastimi zobmi. Napredna tehnologija nam omogoča najsodobnejšo diagnostiko, s katero vaš nasmeh nikakor ne bo zgolj lep, temveč v prvi vrsti zdrav. S sodobnimi računalniškimi programi vam na podlagi fotografije naredimo simulacijo vašega bodočega nasmeha, tako da natančno veste, kaj lahko od terapevta pričakujete in kakšen nasmeh bo krasil vaš obraz po koncu terapije.

Veliko pa lahko za dolgotrajno lep nasmeh naredite tudi sami. Zavedati se namreč moramo, da imajo estetske izboljšave smisel le v ustih, ki imajo zdrava obzobna tkiva, stabilne zobe ter harmoničen ugriz. Le zdrav nasmeh je lep nasmeh. Redni kontrolni pregledi in vestna vsakodnevna ustna higiena so zato ključnega pomena. Brez tega vam niti še tako dober zobozdravnik ne bo uspel zagotoviti dolgotrajno lepega in predvsem zdravega nasmeha.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha