Beli madeži

Beli madeži so znak propadanja zob

Beli madeži na zobeh so lahko zgodnji znak njihovega propadanja, so razkrili nemški strokovnjaki. Bela ali motna lisa na površini zoba bi lahko bila lezija, pod katero začne nastajati luknjica.

To je znak, da del sklenine razjeda (dekalcificira) kislina zobnega plaka, ki nastane zaradi neuravnoteženosti bakteriološkega okolja v ustni votlini, kar je posledica načina prehranjevanja in pomanjkanja nege. Beli madeži lahko sčasoma postanejo rjave barve, kar pomeni, da je propadanje zoba napredovalo.

“Teh znakov nikakor ne smemo prezreti,” opozarjajo nemški raziskovalci, ki v tem primeru svetujejo takojšen odhod k zobozdravniku. Ker pa je zabarvanja na določenih mestih, denimo med zobmi, praktično nemogoče opaziti, so najboljša rešitev redne kontrole pri zobozdravniku.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha