Ethos-Logos-Pathos-

3 besede, ki predstavljajo vrednote Ustne Medicine

Če se povzpnete do sprejemnice klinike Ustna Medicina, vas najprej pozdravi napis s Hipokratovo zaprisego. Trije stavki, ki morajo voditi slehernega (zobo)zdravnika pri obravnavi pacienta, nam hkrati pomenijo tudi usmeritev za doseganje vašega zdravja, ustne higiene in primernega poteka terapije – trojčka Ustne Medicine, ki ga verjetno bralci Dentopedie že dobro poznate.

Če pa bi nadstropje niže zavili v naš izobraževalni center, namenjen druženju in ustvarjanju zaposlenih, bi na steni opazili vsebinsko drugačen, a naše paciente nič manj pomemben trojček na poti do ustnega zdravja. Mislim, da smo prišli že tako daleč, da lahko odpremo vrata in vas povabimo v prostore naše pisarne.

Kaj torej piše na steni? Tri besede, ki predstavljajo vrednote Ustne Medicine.

INTEGRITETA, ODNOS IN ZNANJE

Zakaj so te tri besede tako zelo pomembne za vas, dragi gosti Ustne Medicine? Ker so temelj pravilnega vodenja pacienta na zapleteni poti do dolgoročnega ustnega zdravja. Te besede opišejo, kako pristopamo k zdravljenju in sočloveku.

  1. Vsak od vas si zasluži celosten pregled in po možnosti čim hitrejšo pot do popolnega ustnega zdravja. To je naše prepričanje, od katerega ne odstopamo. Verjamemo, da s kompromisnimi terapevtskimi predlogi in hitrimi, ad hoc rešitvami na koncu vsi pristanemo na napačnem mestu. In temu prepričanju pravimo INTEGRITETA. Nikoli vam ne bomo ponudili za vas sicer morda všečne rešitve, ki pa je medicinsko neupravičena. Prav tako vas ne bomo silili k medicinsko upravičenim rešitvam, če jih ne bomo zaznali kot koristne in pomembne.
  2. Vedno se bomo najprej posvetili vaši osnovni težavi, hkrati pa vas bomo s primernimi usmeritvami in vodenjem poskušali pripeljati do tega, kar potrebujete. Za to je potreben ODNOS. Edina smiselna rešitev je tista, ki je prilagojena vam in ne zanemarja vaših vrednot ter življenjskih okoliščin.
  3. Končnih rešitev ne bomo izvajali, če ni vzpostavljenih zdravstvenih pogojev IN (ne ali) ni jasnega vpogleda v končni cilj oskrbe. Odločitve bomo sprejemali na podlagi dejstev, ne domnev. To je mogoče le ob celostnem pregledu. Torej – ZNANJE. Sleherni predlog mora biti posledica preudarne presoje in predstavlja najvišjo obliko ustvarjalnosti v zobozdravstvu.

Če pomislimo na velikega misleca Aristotela, ki je v svoji knjigi Retorika opisal tri orodja uspešnega vplivanja na sočloveka in vodenja na splošno (ETHOS, PATHOS in LOGOS), spoznamo neverjetno podobnost z našimi usmeritvami. Pri delu, odnosu in komunikaciji z nami zato pričakujte (oziroma kar zahtevajte!) omenjeni trojček, ki pa je smiseln, samo če se zgodi v pravem sosledju.

Najprej ETHOS (integriteta), potem PATHOS (odnos) in šele na koncu LOGOS (znanje).

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha